add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

MEDONE - Δωρεάν αποστολή (για παραγγελίες άνω των €30)

Μάθε να αναγνωρίζεις το «πρόσωπο» του καρκίνου

Μάθε να αναγνωρίζεις το «πρόσωπο» του καρκίνου

γιατί η ζωή σε θέλει…

Κι εσύ αγαπάς τη ζωή, το βλέπουμε στα μάτια σου κάθε φορά που κοιτάς το παιδί σου, τον άνθρωπό σου…τα όνειρά σου! Ανήμερα, λοιπόν, της «Παγκόσμιας Ημέρας Καρκίνου» μην ξεχνάς ότι ο καρκίνος είναι μια χρόνια νόσος που χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτη ανάπτυξη και πολλαπλασιασμό κυττάρων. Μπορεί να προσβάλλει οποιοδήποτε μέρος του σώματος και να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και την ποιότητα ζωής των ασθενών.Μην αγχώνεσαι...

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να σε τρομάξουμε, αλλά να σε ενημερώσουμε. Το ήξερες ότι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο καρκίνος είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως, μετά τις καρδιαγγειακές παθήσεις; Το 2020 εκτιμάται ότι 9,5 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από καρκίνο.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι καρκίνου, αλλά κάθε ένας φέρει τα δικά του χαρακτηριστικά και συμπτώματα. Οι πιο συχνοί τύποι είναι ο καρκίνος του πνεύμονα, ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του παχέος εντέρου και ο καρκίνος του προστάτη.

Η αιτία του; Δυστυχώς δεν είναι πλήρως κατανοητή, αλλά πιστεύεται ότι οφείλεται σε συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως ηλικία, κάπνισμα, παχυσαρκία, έλλειψη άσκησης, έκθεση σε ακτινοβολία και ορισμένες λοιμώξεις.

Κάνε την πρόληψη σύμμαχό σου

Κόψε το κάπνισμα για τα καλά. Δεν σου κάνει καλό και το ξέρεις. Συμβουλεύσου έναν διατροφολόγο για ένα ισορροπημένο διατροφικό πλάνο. Δεν θα φρενάρεις μόνο την παχυσαρκία, αλλά θα είσαι και θα φαίνεσαι πιο υγιής, ειδικά αν εντάξεις και τη γυμναστική στην καθημερινότητά σου.

Τι άλλο μπορείς να κάνεις; Ρώτησε τον προσωπικό σου ιατρό για τον εμβολιασμό που αφορά σε ορισμένους τύπους καρκίνου, όπως τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Και να θυμάσαι ότι οι άνθρωποι με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, όπως άτομα με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου, χρειάζονται συνεχή ιατρική παρακολούθηση.

Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να γίνει με τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων, όπως μαστογραφία, τεστ Παπανικολάου και εξέταση PSA.

Ενημερώσου & Δράσε

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μάθεις και να δράσεις, αλλά το θέμα είναι να μην τους προσπερνάς. Άρχισε να διαβάζεις σχετικά άρθρα με τη νόσο, να ενημερώνεσαι από επαγγελματίες υγείας ή και να συμμετέχεις σε εθελοντική βάση σε διάφορες εκδηλώσεις που θέτουν ως προτεραιότητά τους την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τον καρκίνο.

Υπενθύμιση, για το καλό σου…

Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου είναι σημαντικοί παράγοντες για την αύξηση των πιθανοτήτων επιβίωσης κάθε ασθενούς. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισής του και να λαμβάνεις κι εσύ -όπως και όλοι μας- τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση και αντιμετώπισή του.

Υγεία, Ομορφιά, Ευεξία
Ανακαλύψτε το blog μας