add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

Free shipping on orders over € 30.

Αντηλιακό: Ενυδάτωση & Προστασία για Κάθε Εποχή!

Αντηλιακό: Ενυδάτωση & Προστασία για Κάθε Εποχή!

Αν το σημαντικότερο βήμα στην καθημερινή μας ρουτίνα περιποίησης είναι ο καθαρισμός προσώπου, το πιο σπουδαίο βήμα για την αντιγήρανση και την προστασία τους δέρματός μας από σοβαρές βλάβες είναι το αντιηλιακό.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα αντηλιακά;

Τα αντιηλιακά, πλέον, παρέχουν προστασία ευρέως φάσματος, προστατεύουν, δηλαδή, από τις βλαβερές ακτινοβολίες UVA και UVB. H πρώτη ευθύνεται για τη φωτογήρανση και τις δερματικές βλάβες, όπως το μελάνωμα, ενώ η δεύτερη προκαλεί το λεγόμενο «κάψιμο».

Ο μικρότερος αποδεκτός δείκτης, σύμφωνα με δερματολόγους, είναι το SPF30 και για όσους έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα ή περνούν πολλές ώρες στον ήλιο, το SPF50. Για όσους έχουν σοβαρά προβλήματα στο δέρμα, υπάρχουν και αντιηλιακά με SPF100.

Κάτι πολύ βασικό για τα αντιηλιακά, που δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ, είναι πως το μυστικό της επιτυχίας τους κρύβεται στις επαναληπτικές εφαρμογές. Πολύ συχνά, αφού εφαρμόσουμε το αντιηλιακό μας, το ξεχνάμε και δεν ασχολούμαστε ξανά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, μειώνουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητά του, ειδικά το καλοκαίρι με τον ιδρώτα και το κολύμπι.

Αληθεύει, πως αν το make up σας έχει αντιηλιακή προστασία, δε χρειάζεται να φορέσετε αντιηλιακό; Δυστυχώς, όχι! Το make up δεν εφαρμόζει σε όλο το πρόσωπο, τα αυτιά και το λαιμό. Συχνά, μάλιστα, τις πρωινές ώρες, βάζετε πολύ λίγο και διακριτικό make up στα σημεία μόνο που υπάρχουν ατέλειες. Άρα, το δέρμα μας μένει απροστάτευτο και χρειάζεται καλή εφαρμογή ενός αντιηλιακού μετά την ενυδατική και πριν το foundation, ακόμη κι αν το δεύτερο έχει υψηλό SPF.

Τέλος, αν παρουσιάζετε ερεθισμούς ή έχετε λιπαρή ή ακνεϊκή επιδερμίδα, επιλέξτε αντιηλιακό προσώπου για ευαίσθητο δέρμα ή αντιηλιακό προσώπου για λιπαρό δέρμα, αντίστοιχα. Είναι σημαντικό οι πόροι σας να μένουν ανοιχτοί και το δέρμα σας να αναπνέει για να μένει λαμπερό και προστατευμένο.

Πρέπει να φοράμε αντηλιακό και το χειμώνα;

Βεβαίως! Τον χειμώνα επιβάλλεται η χρήση αντιηλιακού, όπως και το καλοκαίρι. Η UVB ακτινοβολία μπορεί να είναι πιο «αδύναμη» εκείνη την περίοδο και να μην καίγεστε, αλλά η UVA συνεχίζει κανονικά το καταστροφικό της έργο στο δέρμα σας.

Αντηλιακό μετά ή πριν την ενυδάτωση;

Το αντιηλιακό είναι πάντα το τελευταίο βήμα της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης προσώπου. Αυτό είναι σημαντικό να το ακολουθείτε, επειδή τα συστατικά από άλλα προϊόντα περιποίησης ενδέχεται να αλλοιώσουν τη σύσταση του αντιηλιακού, αν εφαρμοστούν απευθείας πάνω του, και να μη σας παρέχεται η σωστή προστασία.

Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να περιμένετε 10 λεπτά τουλάχιστον πριν εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας. Δώστε χρόνο στο δέρμα σας να απορροφήσει καλά το αντιηλιακό προϊόν, για να απολαύσετε την πλήρη προστασία του.

Tip φαρμακοποιού: Και αυτό το καλοκαίρι αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο ακόμη και με αντιηλιακό, μείνετε υπό σκιά από τις 11.00 π.μ. μέχρι τις 17.00 μ.μ. και φροντίστε να ενυδατώνεστε, πίνοντας άφθονο νερό.