add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

Free shipping on orders over € 30.

vitamins

Εποχική γρίπη: Καιρός να της κόψεις τον «βήχα»…

Εποχική γρίπη: Καιρός να της κόψεις τον «βήχα»…

Ένα φτάρνισμα φέρνει ακόμα ένα φτάρνισμα. Αλλεργία, μήπως; Μετά ξεκινάει η μύτη να τρέχει. Καταρροή, χαρτομάντιλα, πονόλαιμος και άστα να πάνε. «Μπας και κρύωσα;», σκέφτεσαι, αγγίζοντας το ζεστό μέτωπό σου. Αν ακόμη αναρωτιέσαι…μάθε ότι γρίπη (μάλλον) είναι, θα περάσει.

Κι επειδή όλοι σου λένε «περαστικά», εμείς θα σου πούμε κάτι καλύτερο: Σε αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσουμε να αναγνωρίζεις τα συμπτώματα της εποχικής γρίπης, να προστατεύεις και να ενισχύεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα με τα κατάλληλα ισχυρά συμπληρώματα και να την αντιμετωπίζεις σωστά, με ψυχραιμία και κυρίως με τη βοήθεια του γιατρού σου.

Αν δεν το άκουσες ποτέ, η γρίπη είναι μια οξεία ιογενής λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης. Οι ιοί αυτοί μεταδίδονται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο μέσω των σταγονιδίων που εκπέμπονται στον αέρα, όταν κάποιος που έχει μολυνθεί βήχει, φταρνίζεται ή μιλάει.

Πότε κάνει την εμφάνισή της; Κάθε χρόνο κατά τους χειμερινούς μήνες, από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο. Τα συμπτώματά της εμφανίζονται συνήθως 1-4 ημέρες μετά την έκθεση στον ιό και περιλαμβάνουν: Αιφνίδια έναρξη υψηλού πυρετού (38-40°C), κακουχία, κεφαλαλγία, μυαλγία, βήχα, πονόλαιμο και καταρροή.

Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη, χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές. Ωστόσο, ορισμένες ομάδες πληθυσμού διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση από τη γρίπη, όπως τα παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών, τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, τα άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα,  όπως καρδιακές παθήσεις, αναπνευστικές παθήσεις, νεφρικές παθήσεις, διαβήτη κ.ά.

Μάθε ό,τι αφορά την πρόληψή της

Το καλύτερο και ασφαλέστερο μέσο πρόληψης της εποχικής γρίπης είναι ο εμβολιασμός, γιατί είναι αποτελεσματικός έως και 70% στην πρόληψη της νόσου. Αν και συνιστάται σε όλους τους ενήλικες, τις ομάδες υψηλού κινδύνου και στα παιδιά ηλικίας 6 μηνών και άνω, ωστόσο ο προσωπικός σας γιατρός είναι το αρμόδιο άτομο που μπορεί να σας συμβουλεύσει. Όμως, μην ξεχνάς ότι…το τακτικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό και η συχνή απολύμανση επιφανειών και αντικειμένων συμβάλλουν (κι αυτά) σημαντικά στην πρόληψη της μετάδοσής της.

Ενίσχυσε και θωράκισε το ανοσοποιητικό σου

Η ιδανική λύση έρχεται από τη Swiss Energy Immunovit! Πρόκειται για συμπληρώματα διατροφής  που τονώνουν το ανοσοποιητικό και ενισχύουν την αντίσταση του Οργανισμού σε λοιμώξεις. Περιέχουν εχινάτσια, πρόπολη, βιταμίνη C και Zn. Η εχινάτσια ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, η πρόπολη μέλισσας σκοτώνει επιβλαβή βακτήρια, χωρίς να καταστρέφει τα φιλικά βακτήρια, και η βιταμίνη C και ο ψευδάργυρος έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Αντιμετώπισε σωστά την εποχική γρίπη

Η θεραπεία της εποχικής γρίπης είναι κυρίως συμπτωματική. Τα άτομα που νοσούν από γρίπη πρέπει να ξεκουράζονται, να πίνουν πολλά υγρά και να λαμβάνουν αντιπυρετικά και αναλγητικά φάρμακα για να ανακουφιστούν από τα συμπτώματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο γιατρός μπορεί να συστήσει τη χορήγηση αντιιικών φαρμάκων.