add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

Free shipping on orders over € 30.

Ζωή με διαβήτη; Προτάσεις για αρμονική συμβίωση

Ζωή με διαβήτη; Προτάσεις για αρμονική συμβίωση

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι μια ευκαιρία ευαισθητοποιηθείτε και να ενημερωθείτε για μία από τις πιο συχνές χρόνιες νόσους.

 

Ο διαβήτης είναι μια ασθένεια κατά την οποία η χρήση της ινσουλίνης είναι μειωμένη. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται από το πάγκρεας και εξασφαλίζει την απρόσκοπτη απορρόφηση της γλυκόζης από το αίμα. Εάν ο οργανισμός, λοιπόν, δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη ή δεν μπορεί να αξιοποιήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη ινσουλίνη, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα αυξάνονται. 

 

Η πρόληψη του διαβήτη είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, νεφροπάθειες, αμφιβληστροειδοπάθεια και διαβητική νευροπάθεια.

 

Εκτός από την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και την υγιεινή διατροφή, υπάρχουν και ορισμένα συμπληρώματα διατροφής που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του διαβήτη, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αποδειχθεί ακόμη ότι μπορούν να είναι 100% αποτελεσματικά σε ό,τι αφορά τη θεραπεία του. Είναι σημαντικό, επίσης, να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν πάρετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής, καθώς μπορεί να υπάρχουν αλληλεπιδράσεις με τη φαρμακευτική αγωγή σας.

Μερικά από τα συμπληρώματα διατροφής που μπορεί να βοηθήσουν στη διαχείριση του διαβήτη περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Βιταμίνες και μέταλλα: Η βιταμίνη Β12, η βιταμίνη D και το φυλλικό οξύ είναι σημαντικά για την υγεία του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης και της διαχείρισης του διαβήτη.
  • Άλφα λιποϊκό οξύ: Το άλφα λιποϊκό οξύ είναι ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη.
  • Κανέλα: Η κανέλα έχει αντιδιαβητικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
  • Γκουαρκίνα: Η γκουαρκίνα είναι ένα φυτικό εκχύλισμα που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της όρεξης και του βάρους, τα οποία είναι δύο παράγοντες κινδύνου για τον διαβήτη τύπου 2.
  • Chromium: Το χρώμιο είναι ένα μέταλλο που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη.

 

Η ζωή των ατόμων με διαβήτη μπορεί, χωρίς καμία αμφιβολία, να γίνει ακόμα καλύτερη!