add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

Free shipping on orders over € 30.

Κανέλα: Το μαγικό μπαχαρικό με τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας!

Κανέλα: Το μαγικό μπαχαρικό με τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας!

Μία από τις αγαπημένες γεύσεις και οσμές των Χριστουγέννων είναι η κανέλα. Υπάρχουν δύο είδη, η Κασσία και η Κεϋλάνης, και μπορούμε να τις ξεχωρίσουμε από το χρώμα και το άρωμά τους: της πρώτης είναι πιο έντονο, ενώ της δεύτερης πιο ήπιο και γλυκό. 

Αυτό το ιδιαίτερο μπαχαρικό, όμως, δεν είναι δημοφιλές μόνο ως ένα γευστικό συστατικό στη μαγειρική. Ένας άλλος σημαντικός λόγος που ξεχωρίζει είναι για τις πολλές ευεργετικές φαρμακευτικές του επιδράσεις. 

Ας τις δούμε μια-μια!

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Η κανέλα παρέχει αντιοξειδωτική προστασία και ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Σε συνδυασμό με το μέλι, αποτελεί μία πολύτιμη υπερτροφή. 

Έχει αντιμικροβιακή δράση

Η κανέλα συμβάλλει στη μείωση εξάπλωσης μικροβίων, όπως η μυκητίαση στα πόδια, καθώς επίσης στην πρόληψη της τερηδόνας – δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που τη συναντάμε σε διάφορα προϊόντα στοματικής υγιεινής. 

Βοηθάει στην εγκεφαλική λειτουργία

Έρευνες έχουν αποδείξει πως η κανέλα παρεμποδίζει την εμφάνιση των νόσων Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον ή επιβραδύνει τις επιπτώσεις τους στη γνωστική λειτουργία και την κινητικότητα των πασχόντων. 

Μειώνει τη γλυκόζη στο αίμα

Η κανέλα έχει ευεργετική δράση στην αντιμετώπιση του Διαβήτη Τύπου 2, αφού βοηθάει στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη μείωση αντίστασης του οργανισμού στην ινσουλίνη. 

Ανακουφίζει από το φούσκωμα στο στομάχι και τους πόνους περιόδου

Αν έχουμε στομαχικά προβλήματα ή υποφέρουμε από κράμπες τις «δύσκολες μέρες» του μήνα, ένα τσάι με κανέλα ή ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο με άρωμα κανέλας είναι ό,τι πρέπει! 

Κι ας μην ξεχνάμε, φυσικά, τα οφέλη της κανέλας στην ομορφιά: η κανέλα βοηθάει όχι μόνο στην απώλεια βάρους, αλλά και στο να διατηρείται το δέρμα μας νεανικό και λαμπερό! 
Γι’ αυτό, αν δεν το έχουμε κάνει ήδη, ας βάλουμε τώρα αυτό το μοναδικό μπαχαρικό στη ζωή μας, προσθέτοντάς το είτε αυτούσιο είτε μέσω συμπληρωμάτων στη διατροφή μας. Για τη σωστή δοσολογία και καθοδήγηση, βέβαια, συμβουλευόμαστε πάντα πρώτα τον γιατρό μας.