add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

Free shipping on orders over € 30.

Καταπολεμήστε την Πιο Συχνή Ενόχληση του Καλοκαιριού

Καταπολεμήστε την Πιο Συχνή Ενόχληση του Καλοκαιριού

Κάθε χρόνο, περιμένουμε πως και πως να ‘ρθει το καλοκαίρι. Ξεχνάμε, όμως, την έντονη φαγούρα, την κοκκινίλα, και τη γενική ενόχληση που μας προκαλούν τα τσιμπήματα των κουνουπιών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Τι προσελκύει τα κουνούπια;

Σε κάθε σπίτι, υπάρχουν τα άτομα που ταλαιπωρούνται από τα κουνούπια, ενώ υπάρχουν και οι τυχεροί που τη γλυτώνουν! Ακούσαμε αρκετές φορές για τους «γλυκοαίματους» που ελκύουν τα κουνούπια, ωστόσο, αυτό που αρκετοί δεν γνωρίζουν είναι πως όντως υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που θεωρούνται «υψηλής ελκυστικότητας».

Όσο παράξενο (και πιθανώς προσβλητικό) και αν ακούγεται, περίπου 20% των ανθρώπων εκπέμπουν μια συγκεκριμένη μυρωδιά που ελκύει τα κουνούπια.

Παρόμοιοι παράγοντες που τραβούν τα κουνούπια αποτελούν η ομάδα αίματος (συγκεκριμένα τα άτομα με ομάδα αίματος Ο, έχουν 83% περισσότερη πιθανότητα να τσιμπηθούν), οι χημικές ουσίες που περιέχει ο ιδρώτας, το ποσοστό CO2 που εκπέμπουμε, και η εσωτερική μας θερμοκρασία.

Τι μπορώ να κάνω για να αποφύγω τα τσιμπήματα των κουνουπιών;

Μια συνήθεια που θα μπορούσατε να περιορίσετε καθώς έχει βρεθεί ότι λειτουργεί ως επιβαρυντικός παράγοντας, είναι η κατανάλωση αλκοόλ.

Καθώς οι περισσότεροι παράγοντες που ελκύουν τα κουνούπια είναι εκτός του ελέγχου μας και η δροσερή μπύρα ή το κοκτέιλ είναι μια από τις χαρές του καλοκαιριού, δύσκολα θα μπορέσετε να αποφύγετε το τσίμπημα. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που θα σας ανακουφίσουν από τις ανεπιθύμητες παρενέργειες του τσιμπήματος και θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε τις καλοκαιρινές σας νύχτες.

Η φυσική, βοτανική κρέμα CALMIDERM της βελγικής εταιρίας TILMAN ανακουφίζει από δερματικές κοκκινίλες, φαγούρα, τσιμπήματα εντόμων και φυτών. Καταπραΰνει, ενυδατώνει και αποκαθιστά το δέρμα χάρη στη φυσική σύνθεσή της, όπως το εκχύλισμα από χαμομήλι το οποίο καταπραΰνει και ανακουφίζει την ερυθρότητα και το πρήξιμο του δέρματος και η λεβάντα η οποία καταπραΰνει και βοηθά στην αναγέννηση του δέρματος.

Σύνθεση:

  • Χαμομήλι (Matricaria chamomilla tinctura)
  • Καλεντούλα (Calendula officinalis tinctura)
  • Λεβάντα (Lavandula angustifolia)
  • Τσουκνίδα η καυστική (Urtica urens)
  • Μενθόλη (Mentha arvensis)

Δοσολογία:

  • Απλώστε ένα λεπτό στρώμα Calmiderm και επαλείψτε το στο δέρμα.
  • Για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, επαναλάβετε αρκετές φορές την ημέρα.