add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

Free shipping on orders over € 30.

Κοιμήσου «αγγελούδι» μου, σου βρήκαμε λύσεις…

Κοιμήσου «αγγελούδι» μου, σου βρήκαμε λύσεις…

Τι παίζει με τον ύπνο σου; Μετράς προβατάκια ή κοιμάσαι με τις ώρες; Αν τα βλέφαρά σου δεν κλείνουν τόσο εύκολα, τότε πρέπει να ψάξεις το θέμα αλλά και τον Μορφέα μαζί. Πού εξαφανίστηκε και σου στερεί τα μελένια όνειρα; Το ξέρεις ότι ο ύπνος είναι σημαντικός για τον εγκέφαλο και το ανοσοποιητικό σου σύστημα;

Όμως, πριν ρίξεις το φταίξιμο στο στρώμα ή στο μαξιλάρι σου, κινήσου πιο έξυπνα. Μίλησε λιγάκι με τον εαυτό σου. Τι σου συμβαίνει; Μήπως κάποιες σκέψεις σκαλίζουν την ψυχή σου και τσαλακώνουν τις σκέψεις σου; Συζήτησέ το και με τον προσωπικό σου γιατρό. Μην επιτρέπεις άλλο στον εαυτό σου να στερείται τον ποιοτικό και ξεκούραστο υπνάκο. Άνθρωπος είσαι. Πρέπει να κοιμάσαι κανονικές ώρες, όχι μόνο για να έχεις φρέσκια επιδερμίδα, αλλά και για λόγους υγείας.

Άκουσα ότι κι εσύ είσαι ένα από τα άτομα που αφήνουν ανοικτή την τηλεόραση μέχρι να τους πάρει ο ύπνος. Ισχύει; Καιρός να σταματήσεις αυτή τη συνήθεια και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή πριν από την εαρινή ισημερία, να διαβάσεις προσεκτικά τις λύσεις που σου προτείνουμε.

Tips για βελούδινο ύπνο

Βάλε τη συσκευασία του καφέ στο πιο ψηλό ντουλάπι. Δεν χρειάζεσαι καφέ, ειδικά λίγο πριν κοιμηθείς. Ούτε αλκοόλ, στο λέω σοβαρά.

Ξεκίνα να γυμνάζεσαι σε τακτική βάση, αλλά όχι λίγες ώρες πριν πας για ύπνο.

Ένα ζεστό μπανάκι πριν φορέσεις τις πιτζάμες σου είναι η ιδανική λύση. Κι αν είναι εφικτό να το συνδυάσεις με χαλαρωτική μουσική, τόσο το καλύτερο.

Κλείνε το κινητό τηλέφωνο, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες, και κάνε μεγάλα διαλείμματα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η υπερβολική συγκέντρωση μη χρήσιμων εικόνων και πληροφοριών μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου σου.

Άρχισε να διαβάζεις βιβλία, έστω και δέκα σελίδες για αρχή. Επίλεξε ένα μυθιστόρημα ή ό,τι σε ενδιαφέρει και θα ακονίζει ταυτόχρονα και το μυαλό σου.

Απομάκρυνε τον εαυτό σου από άτομα ή φιλίες που σου προκαλούν στρες. Μην τα παίρνεις όλα προσωπικά και μην βάζεις παντού συναίσθημα. «Κλείδωνε» σε συρτάρια τα λόγια που σε πικραίνουν και φρόντιζε να εξαφανίζεις και το κλειδί.

Aνακάλυψε https://medone.com.cy/collections/sleep-supplements συμπληρώματα για τον ύπνο

Συμβουλεύσου τον γιατρό σου και δοκίμασε από φυτικές κάψουλες μέχρι και κάψουλες από μείγμα βοτάνων. Για παράδειγμα, ένα διατροφικό συμπλήρωμα με μελατονίνη σε μορφή δισκίων μπορεί να συμβάλλει στην αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας. Έτσι για να ξέρεις η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που βοηθάει στη ρύθμιση του κύκλου του ύπνου.

Κι αν θες ένα μη διακοπτόμενο ύπνο και περισσότερη χαλάρωση μπορείς να δοκιμάσεις ένα μείγμα βοτάνων. Βοηθά στη μείωση του στρες, προσφέροντας αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης πριν από τον ύπνο.

Εννοείται ότι θα επιλέξεις ένα είδος απ’ όλα αυτά…

Η έλλειψη ύπνου

Είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα υγείας σε όλο τον κόσμο. Εκτιμάται ότι έως και το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από κάποια μορφή διαταραχής ύπνου. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως παχυσαρκία, διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πες τα όλα στον γιατρό σου

Εάν αντιμετωπίζεις θέματα με τον ύπνο σου πρέπει οπωσδήποτε να δεις από κοντά τον προσωπικό σου γιατρό. Συζητώντας μαζί του θα εντοπίσει τα προβλήματα που απορρύθμισαν το πρόγραμμα του ύπνου σου και θα σου προτείνει θεραπευτικές επιλογές.