add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

Free shipping on orders over € 30.

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΣΑΙ! - 5 συμβουλές για ένα καλύτερο φλιτζάνι τσάι

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΣΑΙ! - 5 συμβουλές για ένα καλύτερο φλιτζάνι τσάι
5 συμβουλές για ένα καλύτερο φλιτζάνι τσαγιού
#1 Χρησιμοποιήστε τσάι με χαλαρά φύλλα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε άμεσα το τσάι σας. Το πικρό τσάι μπορεί να προκύψει από την υπερβολική έκκριση τσαγιού, κάτι που είναι ιδιαίτερα εύκολο να γίνει με ένα σακουλάκι γεμάτο με λεπτά αλεσμένα φύλλα. Επιπλέον, οι Emilie Holmes και Ben Benton στο βιβλίο "Good and Proper Tea", αναφέρουν ότι το τσάι χαμηλής ποιότητας σε σακουλάκια έχει υψηλότερα επίπεδα πικρών τανινών, η ισχυρότητα των οποίων δεν μπορεί να καλυφθεί όταν προσκολληθούν οι πρωτεΐνες του γάλακτος σε αυτές.
#2 Προτιμήστε φρέσκο, δροσερό, οξυγονωμένο νερό. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε χλιαρό, μακροχρόνιο, προθερμασμένο ή ζεστό νερό βρύσης.
#3 Διαλέξτε τη σωστή θερμοκρασία. Για να απελευθερώσετε τη μέγιστη ποσότητα γεύσης από το τσάι σας, η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι σωστή, κάτι φυσικά που θα εξαρτηθεί από τον τύπο του τσαγιού που πίνετε. Τα πράσινα και τα λευκά τσάγια, όπως το Yogi Green Balance και το Yogi White Tea with Aloe Vera, έχουν την καλύτερη γεύση με νερό στους 70°C περίπου, ενώ τα μαύρα και τα oolong, όπως το Yogi Sweet Chai, έχουν καλύτερη γεύση με νερό στους 85°C.
#4 Απολαύστε το τσάι στο κατάλληλο φλιτζάνι. Μην χρησιμοποιείτε πλαστικό, καθώς οι τανίνες θα κολλήσουν στο πλάι του φλιτζανιού. Μην χρησιμοποιείτε ούτε μέταλλο, εκτός αν θέλετε το τσάι σας να έχει μεταλλική γεύση. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε κεραμικό, αλλά ακόμα κι αυτό δεν είναι τέλειο, καθώς είναι πορώδες, έτσι θα κάνει το τσάι σας να κρυώσει πολύ γρήγορα. Το καλύτερο φλιτζάνι είναι από υλικό πορσελάνης.
#5 Αποφύγετε την προσθήκη μεγάλης ποσότητας γάλακτος. Συνήθως μόνο στα μαύρα τσάγια γίνεται προσθήκη γάλακτος, αλλά κι εδώ πρέπει να είστε προσεκτικοί, γιατί το πολύ ασβέστιο μπορεί να προκαλέσει σχηματισμό αφρού στο πάνω μέρος του ροφήματός σας.

Βρείτε ό,τι χρειάζεστε εδώ