add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

Free shipping on orders over € 30.

Call us: 22 352933

7 Tips to be healthy every day - World Health Day

7 Tips to be healthy every day - World Health Day
Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στην επέτειο της ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Είναι μια ημέρα εστίασης και ευαισθητοποίησης σχετικά με θέματα υγείας που επηρεάζουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ετοιμαστείτε λοιπόν να μάθετε και να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας!
Οι παρακάτω συμβουλές είναι πρακτικές και σημαντικές για το πώς να είστε υγιείς καθημερινά:

Ακολουθήστε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής 
Δεν χρειάζεται να λιμοκτονείτε για να τρώτε πιο υγιεινά. Μπορείτε ακόμα να τρώτε φαγητό που απολαμβάνετε, αρκεί να συμπεριλάβετε πολλά υγιεινά, όχι πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα. Όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, άπαχα κρέατα, θαλασσινά, φασόλια και ξηρούς καρπούς.
Κάντε το νερό και το τσάι ως το προεπιλεγμένο ποτό σας 
Πολλοί άνθρωποι πίνουν αναψυκτικά με αναψυκτικά ή καφέ με ζάχαρη όλη την ημέρα. Αυτό δεν είναι απαραίτητο για μια υγιή ή ευχάριστη ζωή. Το νερό μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας ποτό και το τσάι χωρίς ζάχαρη μπορεί να είναι πολύ υγιεινό.

Πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά
Θα μπορούσαν να μολυνθούν με επιβλαβή βακτήρια από το νερό ή το έδαφος στο οποίο καλλιεργήθηκαν τα προϊόντα. Ξεπλύνετε τα φρούτα ή τρίψτε τα καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Ακόμα κι αν ξεφλουδίζετε τα λαχανικά και τα φρούτα σας, θα πρέπει να τα πλένετε εκ των προτέρων -- όσο πιο προσεκτικοί είστε, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να πάθετε τροφική δηλητηρίαση.
Μαγειρέψτε καλά το φαγητό σας
Το πλήρες μαγείρεμα του κρέατος, των αυγών και των θαλασσινών σκοτώνει τα βακτήρια και βοηθά στην εξάλειψη του κινδύνου μόλυνσης από τροφικές ασθένειες, όπως η σαλμονέλα ή η σιγκέλα, που δεν είναι μόνο δυσάρεστες αλλά μπορεί επίσης να είναι εντελώς επικίνδυνες -- ακόμη και απειλητικές για τη ζωή -- αν γίνουν περίπλοκα.
Ασκηθείτε τακτικά 
Να κάνετε 30 λεπτά άσκησης κάθε μέρα. Εκτός από το να σας βοηθά να κοιμηθείτε, να βελτιώσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας και να σας κάνει να νιώθετε πιο ευτυχισμένοι και καλύτερα συνολικά, η άσκηση θα βελτιώσει επίσης την υγεία σας μειώνοντας την πιθανότητα να αναπτύξετε χρόνια προβλήματα όπως ο διαβήτης ή η υψηλή αρτηριακή πίεση.
Ξεκινήστε να παίρνετε βιταμίνες
Πολλοί άνθρωποι έχουν έλλειψη βιταμινών απλώς και μόνο επειδή δεν τρώνε ό,τι είναι απαραίτητο για αυτούς. Για παράδειγμα, άτομα που δεν αγαπούν τα φρούτα μπορεί να χρειάζονται βιταμίνη C. Επιπλέον, άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη χρειάζονται βιταμίνη Β.
Διασκεδάστε στην Άσκηση
Δημιουργήστε προκλήσεις για εσάς και τους φίλους σας. Βρείτε αθλήματα που σας αρέσει να παίζετε. Χρησιμοποιήστε το τρέξιμο ως μορφή διαλογισμού. Η άσκηση δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ή σκληρή - μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα μέρη της ημέρας σας.
Πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν πολυβιταμίνες και άλλα συμπληρώματα. Τα εμπλουτισμένα τρόφιμα και τα συμπληρώματα μπορεί να είναι κατάλληλα σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, όπως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, για άτομα με περιορισμένες δίαιτες και για άτομα με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας.

Επιδιώξτε να λαμβάνετε βιταμίνες από μια ισορροπημένη, ποικίλη διατροφή που περιέχει πολλά φρούτα και λαχανικά ή καταναλώνοντας τα κατάλληλα συμπληρώματα.