add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

Free shipping on orders over € 30.

Call us: 22 352933

ΚΑΡΚΙΝΟΣ Ύπουλη ασθένεια; Μάθε όσα δεν ξέρεις και πρόλαβέ την έγκαιρα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ Ύπουλη ασθένεια; Μάθε όσα δεν ξέρεις και πρόλαβέ την έγκαιρα.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ύπουλη ασθένεια; Μάθε όσα δεν ξέρεις και πρόλαβέ την έγκαιρα.

Προκαλεί φόβο, άγχος, αλλά δεν οδηγεί πάντα σε απώλεια. Έλα, ηρέμησε. Σου βρήκα απαντήσεις…

Το ξέρω, είναι η λέξη που φοβάσαι να ξεστομίσεις ή να ακούσεις. Σε καταλαβαίνω. Πρόκειται για μία ύπουλη ασθένεια που μόνο το άκουσμά της είναι ικανό να κάνει τα πόδια και τα φτερά σου να «κοπούν». Κι αν εμβαθύνεις μελετώντας ιατρικές έρευνες που έχουν γίνει, δείχνουν ότι ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου στην Ευρώπη (με το 75% των περιπτώσεων να είναι άνθρωποι άνω των 55 ετών).

Με τον όρο «καρκίνος» ή «(κακοήθεις) νεοπλασίες» περιγράφεται μία ομάδα νοσημάτων, που η αιτία τους εντοπίζεται σε κυτταρικό επίπεδο. Ο όρος αναφέρεται στην υπερβολική ανάπτυξη κυττάρων του Οργανισμού, που ήταν φυσιολογικά, μέχρι την έναρξη της διαδικασίας καρκινογένεσης. Φυσιολογικά, τα κύτταρα αναπτύσσονται και διαιρούνται, αλλά μερικές φορές η διαδικασία αυτή εκτρέπεται. Προκύπτουν νέα κύτταρα και ταυτόχρονα δεν πεθαίνουν τα παλιά. Στη συνέχεια, τα πλεονάζοντα κύτταρα σχηματίζουν μάζες (όγκους) και σε κάποιες περιπτώσεις αυτά τα παθολογικά κύτταρα κάνουν μετάσταση.

Ποια είναι τα κύρια «όπλα» για την αντιμετώπισή του; Μην ξεχνάς ποτέ ότι η έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση μπορούν να τον βγάλουν νοκ άουτ…

Γνωρίζεις πόσα είδη καρκίνου υπάρχουν;

Δες το ενημερωτικά! Υπάρχουν πάνω από 200 διαφορετικά είδη καρκίνου και κάθε είδος έχει διαφορετική διάγνωση, πορεία και θεραπεία. Να θυμάσαι όμως, ότι δεν πρέπει να επιτρέπεις στο άγχος να σε πανικοβάλλει, γιατί ο αρμόδιος γιατρός μπορεί να σου εξηγήσει ακριβώς και λεπτομερώς για το τι ακολουθεί σε περίπτωση διάγνωσης οποιουδήποτε είδους καρκίνου.

Ξέρεις σε τι διαφέρουν το αρχικό από το προχωρημένο στάδιο;

Σύμφωνα με τις στατιστικές, η αντιμετώπιση ενός καρκίνου που βρίσκεται στο αρχικό του στάδιο, έχει ως στόχο την πλήρη ίαση, ενώ η αντιμετώπιση ενός πιο προχωρημένου σταδίου έχει ως στόχο, συνήθως, την παράταση της διάρκειας ζωής. Παραδείγματος χάριν, αν μία γυναίκα διαγνωσθεί με καρκίνο μαστού -σε αρχικό στάδιο- έχει περισσότερες πιθανότητες πλήρους ίασης. Στην περίπτωση αυτή, η μαστογραφία σώζει ζωές, γι’ αυτό κάθε γυναίκα πρέπει να μην αναβάλλει τον προγραμματισμό αυτής της τόσο σημαντικής εξέτασης.

Σκέφτεσαι ότι το στρες «μαγνητίζει» τον καρκίνο;

Καιρός να αποβάλεις το στρες, γιατί όταν γίνει χρόνιο μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα… επιτρέποντας έτσι την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων. Γιατί; Λόγω έλλειψης φυσικής προστασίας.

👉Μέτρα/Εξετάσεις πρόληψης για έγκαιρη διάγνωση:

Σημείωσέ τα, γιατί σε ενδιαφέρουν: διακοπή καπνίσματος, υγιεινή διατροφή, καθημερινή άσκηση, ετήσια ελικοειδής αξονική τομογραφία (σε άτομα άνω των 55 ετών), αξονική / μαγνητική τομογραφία, υπέρηχος, τεστ Παπανικολάου, μαστογραφία και κολονοσκόπηση. Φυσικά, ο προσωπικός σου γιατρός είναι το αρμόδιο άτομο που μπορεί να σε συμβουλεύσει τι να κάνεις και πότε.

👉Θεραπεία καρκίνου. Η ιατρική σώζει ζωές!

Ανάλογα με το είδος καρκίνου και το στάδιό του, ο γιατρός θα αποφασίσει αν ο ασθενής (ανάλογα και με την ηλικία του και το ιατρικό ιστορικό του) θα προχωρήσει σε: χειρουργική επέμβαση / ακτινοθεραπεία / ορμονική θεραπεία / χημειοθεραπεία / ανοσοθεραπεία.

Πόσο ενημερωτικό σού φάνηκε το blog; Τώρα, μπορείς να μου κάνεις μία μικρή χάρη, σε παρακαλώ; Πάρε μία βαθιά εισπνοή - εκπνοή και διώξε μακριά όποια πληροφορία σού προκάλεσε αρνητικές σκέψεις, φόβο ή ανησυχία.

Μην ξεχνάς, άλλωστε, πως κάθε φορά που διαβάζεις ένα ιατρικό θέμα, πρέπει να επιβεβαιώνεις κάθε πληροφορία με τον προσωπικό σου γιατρό. Σου δημιουργήθηκαν απορίες; Ο αρμόδιος γιατρός, έχει όλες τις απαντήσεις!

Quick question: Ποιο άλλο θέμα θέλεις να διαβάσεις σε επόμενό μου blog;

Στείλε μου εδώ 👉 info@medone.com.cy τις εισηγήσεις σου!