add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

Free shipping on orders over € 30.

Call us: 22 352933

Εθνική Ημέρα Ακμής

Εθνική Ημέρα Ακμής

Την 1η Σεπτεμβρίου, η Εθνική Ημέρα Θετικής Ακμής διαδίδει ένα μήνυμα αποδοχής και αγάπης προς τον εαυτό μας, ενώ παράλληλα προβάλλει το καλύτερο πρόσωπό μας.

Η ακμή δεν προκαλείται από την παραμέληση του πλυσίματος του προσώπου σας. Άλλοι παράγοντες, όπως τα βακτήρια ή η αλλαγή των ορμονών, προκαλούν αυτήν την πάθηση του δέρματος.

Ωστόσο, ο τακτικός καθαρισμός είναι ένα βασικό βήμα στη ρουτίνα θεραπείας της ακμής. Αν αναρωτιέστε πόσες φορές την ημέρα πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας, ο μαγικός αριθμός είναι γενικά αποδεκτό ότι είναι δύο.

Το να πλένεις πολύ το πρόσωπό σου μπορεί να είναι εξίσου κακό (ή ακόμα χειρότερο) από το να μην το κάνεις καθόλου. Το σκληρό τρίψιμο πρέπει επίσης να αποφεύγεται.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα περιποίησης δέρματος και καλλυντικά που δεν προκαλούν ακμή.

Αυτά τα προϊόντα φέρουν ετικέτα. Στη συσκευασία, μπορεί να δείτε ένα από τα παρακάτω:

  • Δεν φράζει τους πόρους
  • Μη ακνεογόνο
  • Χωρίς λάδι

Αν και δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι η σοκολάτα και τα λιπαρά τρόφιμα επιδεινώνουν την ακμή, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of American Academy of Dermatology υποδηλώνει ότι η κατανάλωση λιγότερων σακχάρων και υδατανθράκων έχει ως αποτέλεσμα μειωμένα ξεσπάσματα.

Εάν έχετε λιπαρά μαλλιά, μπορεί να χρειαστεί να τα λούζετε πιο συχνά από τα άτομα που έχουν ξηρά μαλλιά. Το να διατηρείτε τα μαλλιά σας καθαρά - και μακριά από το πρόσωπό σας - θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τα σπυράκια στο μέτωπο και το πρόσωπο.