add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

Free shipping on orders over € 30.

Folic Acid Awareness Week

Folic Acid Awareness Week

Η Εθνική Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για το Φολικό Οξύ, φέρνει την απαραίτητη προσοχή σε αυτή την κρίσιμη βιταμίνη που είναι ιδιαίτερα σημαντική για γυναίκες που είτε είναι έγκυες είτε ενδέχεται να μείνουν έγκυες.

Αυτό συμβαίνει επειδή το φολικό οξύ στη διατροφή κάποιου είναι ένα βασικό όπλο για την καταπολέμηση της αναιμίας λόγω ανεπάρκειας φολικού οξέος στα βρέφη.

Στην πραγματικότητα, εάν ληφθεί πριν από τη σύλληψη και κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη, το φολικό οξύ μπορεί επίσης να αποτρέψει έως και το 70% ορισμένων ελαττωμάτων του νευρικού σωλήνα (σοβαρές γενετικές ανωμαλίες του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης).

Facts About Folic Acid: An Essential Vitamin for Pregnant Women

1.Η ανεπάρκεια φυλλικού οξέος συνδέεται στενά με γενετικές ανωμαλίες. Γυναίκες με χαμηλά επίπεδα φυλλικού οξέος είναι πιο πιθανό να γεννήσουν μωρά με γενετικές ανωμαλίες, πιο συχνά εγκεφαλικές ή νευρικές γενετικές ανωμαλίες όπως δισχιδής ράχη, ελαττώματα του νευρικού σωλήνα (εγκέφαλος και σπονδυλική στήλη), καθώς και μικρότερο βάρος γέννησης.

2.Βρίσκεται σε πολλές φυσικές πηγές τροφίμων όπως : Φασόλια, μπιζέλια, φακές, Αυγά, Μπρόκολο, Ξηροί καρποί και σπόροι, Μπανάνες.

3.Το φολικό οξύ είναι καλό και για τα μωρά, αλλά είναι καλό και για εσάς. Εκτός από την υποστήριξη της ανάπτυξης νέων κυττάρων, το φολικό οξύ υποστηρίζει: ερυθρά αιμοσφαίρια, Ανάπτυξη δέρματος, μαλλιών και νυχιών, Υγιή νεφρική λειτουργία, Πρόληψη του καρκίνου.

Οι λειτουργίες του φολικού στο σώμα

Το φολικό είναι σημαντικό για το σώμα για διάφορους λόγους και βοηθά στη λειτουργία των κυττάρων, καθώς και στην ανάπτυξη του ιστού.Είναι χρήσιμο για την πρόληψη της αναιμίας, διότι συμβάλλει στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, αλλά μαζί με τις βιταμίνες Β12 και Cπροωθεί τη διάσπαση, τη χρήση και την παραγωγή νέων πρωτεϊνών. Τέλος, συμβάλλει στην παραγωγή DNA, το οποίο είναι υπεύθυνο για τις γενετικές πληροφορίες.

Η σημασία του φολικού για το ανθρώπινο σώμα ανακαλύφθηκε από την Δρ. Lucy Wills το 1931. Η επιστήμονας απέδειξε ότι η μαγιά μπύρας μπορεί να αποτρέψει την αναιμία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το φολικό και η σημασία του είναι επομένως γνωστά για σχεδόν 100 χρόνια.