add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

Free shipping on orders over € 30.

Call us: 22 352933

Γιατί πρέπει να φοράμε αντηλιακό καθημερινά

Γιατί πρέπει να φοράμε αντηλιακό καθημερινά

6 λόγοι για τους οποίους πρέπει να φοράτε αντηλιακό καθημερινά , για να προστατεύσετε το δέρμα σας.

Ναι, καθημερινά. Δεν μπορώ να τονίσω πόσο σημαντικό είναι να προστατεύετε καλά το δέρμα σας από την ηλιακή ακτινοβολία.

Η χρήση αντηλιακού είναι από τα πρώτα και πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου. Σίγουρα, το ξέρεις αυτό; Όμως, προστατεύετε προληπτικά το δέρμα σας και καθημερινά; Οι περισσότεροι από εμάς όχι, αλλά μπορείτε εύκολα να αλλάξετε όλα αυτά από σήμερα.
Ανεξάρτητα από το πώς αντιμετωπίζατε το δέρμα σας στο παρελθόν, δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να ξεκινήσετε να κάνετε τα πράγματα σωστά. Τα λίγα λεπτά που θα χρειαστούν για να απλώσετε το αντηλιακό σας ,είναι αρκετά για να σας δώσουν ένα εγγυημένο αποτέλεσμα .

6 λόγοι που πρέπει να φοράτε αντηλιακό καθημερινά

1. Όσον αφορά τις καταστροφικές ακτίνες του ήλιου, η γνώση είναι δύναμη.

Υπάρχουν δύο είδη υπεριώδους ακτινοβολίας που εκπέμπονται από τον ήλιο. UVA (υπεριώδης ακτινοβολία) και UVB. Οι ακτίνες UVB είναι αυτές που προκαλούν ηλιακά εγκαύματα και η έντασή τους ποικίλλει από καλοκαίρι σε χειμώνα. Οι ακτίνες UVA έχουν την ίδια ένταση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή του χειμώνα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι ακτίνες UVA είναι αυτές που διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα σας και μπορούν να προκαλέσουν γήρανση και καρκίνο του δέρματος. Η βλάβη UVA δεν είναι αναστρέψιμη και πρέπει να προστατεύουμε τον εαυτό μας ανά πάσα στιγμή του χρόνου από αυτές τις ακτίνες.

Το να φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα μπορεί να σας προστατεύσει από την έκθεση σε αυτές τις ακτίνες. Αόρατες ακτίνες που αποτελούν μέρος της ενέργειας που προέρχεται από τον ήλιο, μπορούν να κάψουν το δέρμα και να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος. Η υπεριώδης ακτινοβολία αποτελείται από τρεις τύπους ακτίνων – υπεριώδες Α (UVA), υπεριώδες Β (UVB) και υπεριώδες C (UVC).

2. Δεν παίρνετε στα σοβαρά την ένταση των ακτίνων του ήλιου.

Έχει συννεφιά, οπότε δεν χρειάζεστε προστασία, σωστά; Λάθος! Σύμφωνα με το Ίδρυμα Καρκίνου του Δέρματος, έως και το 80 τοις εκατό των ακτίνων UV του ήλιου μπορεί να περάσει από σύννεφα.

Αυτός είναι ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο καταλήγετε να έχετε ηλιακά εγκαύματα σε συννεφιασμένες μέρες δεν φορούσατε αντηλιακό. Επίσης, να θυμάστε ότι τα χειμερινά σπορ μπορούν να μας εκθέσουν σε πιο επιβλαβείς ακτίνες, επειδή το χιόνι μπορεί να αντανακλά έως και το 80% των επιβλαβών ακτίνων UV αυξάνοντας την έκθεσή σας και η υπεριώδης ακτινοβολία είναι επίσης υψηλότερη σε υψηλότερα υψόμετρα.

3. Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είστε, χρειάζεστε προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου κάθε μέρα από τη γέννηση.

Κάθε μέρα που δεν προστατεύετε το δέρμα σας είναι μια άλλη μέρα που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Η χρήση του αντηλιακού είναι μια καλή συνήθεια που πρέπει να μπεί σίγουρα στην καθημερινότητα σας.

Και τα δύο παιδιά μου ανέπτυξαν καλές συνήθειες όσον αφορά τη χρήση αντηλιακού μέχρι την ενηλικίωσή τους. Ακόμα κι αν δεν φοράτε ποτέ αντηλιακό στο παρελθόν, δεν είναι ποτέ πολύ αργά. Ξεκινήστε αυτήν την καλή συνήθεια σήμερα! 

4. Αποτροπή καφέ κηλίδων και αποχρωματισμού του δέρματος – αυτός είναι αρκετός λόγος!

Μόλις καταστρέψετε το δέρμα σας, είναι τόσο δύσκολο να ανακάμψει από αυτό.

Σκεφτείτε το λοιπόν την επόμενη φορά που θα χαλαρώσετε στην παραλία χωρίς το κατάλληλο αντηλιακό προστασίας! Η χρήση αντηλιακού βοηθά επίσης στη μείωση της εμφάνισης των ερυθρών φλεβών του προσώπου και της κηλίδας.

5. Η χρήση αντηλιακού επιβραδύνει την ανάπτυξη ρυτίδων και την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Μελέτες δείχνουν ότι οι υπεριώδεις ακτίνες από τον ήλιο διεισδύουν στο δέρμα. Εκεί, καταστρέφουν τις ίνες που διατηρούν το δέρμα σταθερό, επιτρέποντας την ανάπτυξη ρυτίδων.

6 – Πρόληψη του καρκίνου του δέρματος – ναι, αυτός είναι ο μεγαλύτερος λόγος!

Σύμφωνα με το WebMD, υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι καρκίνου του δέρματος:

  • Καρκίνωμα βασικών κυττάρων,
  • Καρκίνωμα πλακωδών κυττάρων
  • Μελάνωμα

Σχεδόν όλοι οι καρκίνοι του δέρματος ή τουλάχιστον το 95% από αυτούς, είναι καρκίνοι βασικών κυττάρων και πλακωδών κυττάρων. Ονομάζονται επίσης καρκίνοι του δέρματος χωρίς μελάνωμα, είναι θεραπεύσιμη όταν αντιμετωπίζονται νωρίς.