add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

Free shipping on orders over € 30.

5 συμβουλές μακιγιάζ για τέλειο και ανεπιτήδευτο look (ακόμα και στους 40 βαθμούς)

5 συμβουλές μακιγιάζ για τέλειο και ανεπιτήδευτο look (ακόμα και στους 40 βαθμούς)

Μακιγιάζ το καλοκαίρι: Μία κατηγορία από μόνο του. Τους βασικούς κανόνες τους γνωρίζεις ήδη. Βασικό ζητούμενο είναι η φυσική λάμψη και θα την πετύχεις αρκεί να ακολουθήσεις τις συμβουλές των experts. Και πιο συγκεκριμένα οι 5 βασικές που ακολουθούν. 

1. Όλα έχουν να κάνουν με τη σωστή ενυδάτωση 

Το καλοκαίρι η εφίδρωση είναι έντονη. Αν λοιπόν απλώσεις ένα στρώμα πλούσιας ενυδατικής κρέμας σε πρόσωπο και λαιμό το πιθανότερο είναι μέσα σε λίγη ώρα ότι προϊόν μακιγιάζ υπάρχει στο πρόσωπο να εξαφανιστεί. Όχι διακριτικά. Επιλέγεις λοιπόν μια ανάλαφρη φόρμουλα με υαλουρονικό οξύ στη σύνθεση της και συνεχίζεις με το primer που είναι απαραίτητο αν θέλεις να παραμείνει το μακιγιάζ στη θέση του για ώρες. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα αποφεύγεις κρέμες με ορυκτέλαια στη σύνθεση τους μιας και έχουν την ιδιότητα να κλείνουν τους πόρους με αποτέλεσμα να εκκρίνεται ακόμη περισσότερο σμήγμα. 

2. Προσοχή στη σύνθεση 

Ειδικά όσον αφορά στις βάσεις. Οι ρευστές φόρμουλες είναι ιδανικές. Εφαρμόζονται εύκολα και γίνονται ένα με το δέρμα ενώ αφήνουν ένα πολύ λεπτό στρώμα, διακριτικό και σχεδόν αόρατο. Φον ντε τεν, ενυδατική κρέμα με χρώμα, αντηλιακή με χρώμα και κονσίλερ σε απαλά και ρευστά είναι τα προϊόντα που θα σε σώσουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς με ένα μεγάλο πινέλο να εφαρμόσεις ελάχιστη ποσότητα πούδρας σε μορφή σκόνης και με ανακλαστές φωτός για έξτρα λάμψη.

3. Ξεκινάς πάντα από το κέντρο του προσώπου 

Και αυτό είναι ένας από τους πιο βασικούς κανόνες και μυστικά των make up artists. Απλώνει τη βάση από το κέντρο πάντα και με φορά προς τα έξω. Το σχολαστικό blending είναι επίσης απαραίτητο ώστε το προϊόν να απορροφηθεί ευκολότερα και πιο αποτελεσματικά. 

4. Τα σημεία που ξεχνάς

Τα πλαϊνά της μύτης, το πηγούνι και το σημείο πάνω από τα χείλη είναι εκείνα που ξεχνάς συνήθως με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ανομοιομορφία. Από εδώ και στο εξής λοιπόν και όταν απλώνεις προϊόν με χρώμα θα τους δώσεις ιδιαίτερη σημασία. Ακόμη καλύτερο είναι να εφαρμόσεις τη βάση ή το primer με ένα λεπτό πινέλο. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχεις το πιο ανάλαφρο και διακριτικό φινίρισμα. 

5. Χρώμα και λάμψη 

Bronzer και blush είναι τα δύο προϊόντα-κλειδιά όσον αφορά στο χρώμα. Το καλοκαίρι τα εφαρμόζεις εκεί που αντανακλά ο ήλιος aka μέτωπο και γέφυρα της μύτης. Το μυστικό άλλωστε είναι να παίζεις με το φως και τη σκιά και θα πετύχεις το εφέ απλώνοντας bronzer ή blush σε μορφή στικ στα συγκεκριμένα σημεία.