add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

Free shipping on orders over € 30.

Call us: 22 352933

Τι Κάνει η Ρετινόλη Στο Δέρμα Σου;

Τι Κάνει η Ρετινόλη Στο Δέρμα Σου;

Ώρα να μάθετε λοιπόν ότι αυτό το πολύτιμο μέλος της οικογένειας ρετινοειδών, δηλαδή των παραγώγων της βιταμίνης Α, είναι ένα από τα δυνατότερα όπλα κατά των σημαδιών γήρανσης. Και όχι μόνο…

Ρετιν…όλη η πλούσια δράση της

Η βιταμίνη Α βοηθάει τον οργανισμό μας να αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά ασθένειες και λοιμώξεις. Έτσι η ρετινόλη, ως ενεργή μορφή της βιταμίνης Α, παίζει ενεργό ρόλο στη ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Η καλή μας όραση έχει επίσης κάθε λόγο να την ευγνωμονεί. Όσο για την κρυψώνα της… δεν είναι μία αλλά είναι γνωστή: η ρετινόλη βρίσκεται στα αβγά, τα γαλακτοκομικά, τα λιπαρά ψάρια και το κρέας (κυρίως το συκώτι).

Αν το δέρμα μιλούσε, θα έλεγε ευχαριστώ

Μπορεί η ρετινόλη να μας βοηθάει εσωτερικά αλλά είναι κυρίως γνωστή για την εξωτερική βοήθειά της και συγκεκριμένα για την ικανότητά της να επουλώνει και δυναμώνει το δέρμα.  Γι’ αυτό χρησιμοποιείται τόσο σε προϊόντα κατά της ακμής όσο και σε προϊόντα με αντιγηραντική δράση. Πώς δρα όμως και καταφέρνει να μεταμορφώνει την επιδερμίδα μας; Είναι απλό: όταν η ρετινόλη έρχεται σε επαφή με τα ένζυμα της επιδερμίδας, το σώμα τη μετατρέπει σε ρετινοϊκό οξύ, δηλαδή την ενεργό μορφή της βιταμίνης Α. Το ρετινοϊκό οξύ με τη σειρά του αυξάνει την ανανέωση των κυττάρων, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, μειώνει τις δυσχρωμίες και κρατά το δέρμα ενυδατωμένο και λαμπερό.

Στα προϊόντα που αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα της ακμής, η ρετινόλη ανοίγει τους φραγμένους πόρους και εμποδίζει το σχηματισμό επιπλέον σμήγματος, «χτυπώντας» έτσι  τη ρίζα του κακού.

Ναι μεν αλλά…

Τα περισσότερα προϊόντα με βάση τη ρετινόλη είναι κατάλληλα για όλους. Αν ωστόσο,  υποφέρετε από ευαίσθητο δέρμα με τάσεις ατοπικής δερματίτιδας ή ροδόχρου νόσου, καλό είναι να είστε προσεκτικοί. Ένα προϊόν με ρετινοϊκό οξύ μπορεί να ερεθίσει ένα ευαίσθητο δέρμα όμως αν είναι σε μορφή ρετινόλης είναι πιο ήπιο και εξίσου αποτελεσματικό. Επίσης, τα ρετινοειδή δεν χορηγούνται σε εγκύους σε θηλάζουσες.

Όσο πιο αργά, τόσο πιο γρήγορα!

Αργά τη νύχτα, τότε που κοιμάστε βαθιά και τα κύτταρά σας ανανεώνονται με τους πιο γρήγορους ρυθμούς, μία κρέμα με ρετινόλη μπορεί να απορροφηθεί καλύτερα από την επιδερμίδα.

Την επόμενη φορά λοιπόν που πέσει στα χέρια σας ένα προϊόν ομορφιάς με τη λέξη «ρετινόλη», χαμογελάστε με τον αέρα της γνώσης και τη σιγουριά πως… τίποτα δεν είναι τυχαίο.