add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

Free shipping on orders over € 30.

Ημέρα Τρώτε Περισσότερα Φρούτα και Λαχανικά – 21 Μαΐου 2022

Ημέρα Τρώτε Περισσότερα Φρούτα και Λαχανικά – 21 Μαΐου 2022
Αυτή είναι η τέλεια στιγμή για τη διαθεσιμότητα όλων των αγαπημένων μας φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Πιστεύουμε ότι η συμπερίληψη φρέσκων φρούτων και λαχανικών στη διατροφή είναι απαραίτητη για μια υγιή ζωή.Η αύξηση της παχυσαρκίας και των ασθενειών του τρόπου ζωής όλων είναι μια σημαντική ανησυχία στις μέρες μας. Αυτή είναι μια μέρα για να μας υπενθυμίσει τη σημασία των φρέσκων τροφίμων, τα οποία μας βοηθούν να κάνουμε μια υγιεινή ζωή.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος ξεκίνησε την καλλιέργεια λαχανικών και φρούτων; Έχουμε μόνο μια αόριστη ιδέα για την έναρξη της καλλιέργειας. Γνωρίζουμε ότι χρησιμοποιούσαμε τροφή για ξηρούς καρπούς και φρούτα πριν από 1.00.000 χρόνια. Εκείνη την περίοδο, οι πρόγονοί μας παρατήρησαν ότι οι σπόροι που πέταξαν δημιουργούσαν νέα φυτά.
Η κατανόηση ότι μπορούσαμε να χειριστούμε την ανάπτυξη των φυτών ήταν ίσως μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του αρχαίου κόσμου. Οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι η σωστή καλλιέργεια ξεκίνησε μόλις πριν από περίπου 30.000 χρόνια. Αρχικά, η γεωργία ήταν μια έννοια που συνδέθηκε με τα σιτηρά και τα δημητριακά. Ωστόσο, η πρακτική επεκτάθηκε σύντομα για να συμπεριλάβει και φρούτα και λαχανικά. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι καλές πηγές απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων.
ΤΡΩΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ Συχνές ερωτήσεις 
1. Τι συμβαίνει όταν τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά;
Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά μπορεί να συμπληρώσει τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και διαιτητικές ίνες. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση παθήσεων υγείας όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, η καρδιακή προσβολή και το εγκεφαλικό. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, των επιπέδων χοληστερόλης και πεπτικών προβλημάτων και ακόμη και στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου.
2. Πόσα φρούτα και λαχανικά την ημέρα είναι πάρα πολλά;
Εξαρτάται από κάθε άτομο, την κατάσταση της υγείας του και το σωματικό του βάρος. Αλλά σε γενικές γραμμές, περίπου 14 ουγγιές την ημέρα είναι καλό.
3. Είναι δαπανηρή μια δίαιτα φρούτων και λαχανικών;
Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι πιο ακριβά σε σύγκριση με τις κανονικές καλλιέργειες. Οι υψηλές τιμές οφείλονται στην αναγκαιότητα χειρωνακτικής εργασίας και στην ανάγκη προσαρμοσμένου εξοπλισμού για καλλιέργεια. Όμως η μείωση της υγειονομικής περίθαλψης δικαιολογεί τις υψηλότερες τιμές.