add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

Free shipping on orders over € 30.

Call us: 22 352933

Μπορούν τα συμπληρώματα να βελτιώσουν την υγεία των ματιών και την όραση;

Μπορούν τα συμπληρώματα να βελτιώσουν την υγεία των ματιών και την όραση;

Πιθανότατα έχετε ακούσει κάποιον να λέει: «Φάε τα καρότα σου, κάνουν καλό στα μάτια σου». Μπορεί να έχετε δει επίσης διαφημίσεις για συμπληρώματα διατροφής για την υγεία των ματιών. Μπορούν οι βιταμίνες και τα μέταλλα να ωφελήσουν την υγεία των ματιών και την όρασή σας;

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για τα συμπληρώματα διατροφής και την υγεία των ματιών.

Τι έχει να πει η επιστήμη


Υπάρχουν πολλοί ισχυρισμοί σχετικά με τις θετικές επιδράσεις των συμπληρωμάτων στην όραση και την υγεία των ματιών, αλλά πολύ λίγες ερευνητικές μελέτες υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς. 

Ποια συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν την υγεία των ματιών;


1. Λουτεΐνη και ζεαξανθίνη
Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη είναι καροτενοειδή. Τα καροτενοειδή είναι χρωστικές ουσίες που βρίσκονται στα φυτά και στον αμφιβληστροειδή σας. Η συμπλήρωση αυτών των χρωστικών συμβάλλει στην αύξηση της πυκνότητάς τους στον αμφιβληστροειδή σας. Απορροφούν επίσης το μπλε και το υπεριώδες φως υψηλής ενέργειας που μπορεί να βλάψει τα μάτια σας.

2. Ψευδάργυρος
Ο ψευδάργυρος που βρίσκεται επίσης φυσικά στα μάτια σας, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει από την καταστροφή των κυττάρων. 

3. Βιταμίνη Β1 (θειαμίνη)
Η βιταμίνη Β1 είναι απαραίτητη για την υγεία των ματιών σας. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η βιταμίνη Β1, που λαμβάνεται με άλλες βιταμίνες, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη. Γνωστή ως μία από τις «αντι-στρες» βιταμίνες Β, η βιταμίνη Β1 μειώνει τη φλεγμονή.

4. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
Πιστεύεται ότι το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA), ένας τύπος ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, βοηθά στην ανάπτυξη των κυττάρων του αμφιβληστροειδούς. Θεωρείται επίσης ότι παίζει ρόλο στη μείωση της φλεγμονής και βοηθώντας τα κύτταρα του αμφιβληστροειδούς και του κερατοειδούς να επουλωθούν και να αναγεννηθούν μετά από βλάβες που οφείλονται στην έκθεση στο φως και στη γήρανση.

5. Βιταμίνη C
Αρκετές μεγάλες μελέτες δείχνουν ότι η βιταμίνη C μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων τύπων καταρράκτη. Δύο από αυτές τις μελέτες διαπίστωσαν επίσης ότι ένας συνδυασμός συμπληρωμάτων βιταμινών C και Ε μείωσε τον κίνδυνο για καταρράκτη και επιβράδυνε την εξέλιξη του καταρράκτη.

Συμβουλές για την υγεία των ματιών
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ωφελήσετε την υγεία των ματιών σας.

  • Μην καπνίζετε. Το κάπνισμα καταστρέφει τα αιμοφόρα αγγεία στα μάτια και μπορεί να οδηγήσει σε καταρράκτη, εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και άλλα προβλήματα όρασης.
  • Προστατέψτε τα μάτια σας από το υπεριώδες φως. Φοράτε γυαλιά ηλίου όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο και αποφύγετε να κοιτάτε απευθείας σε έντονα φώτα.
  • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος και έναν ενεργό τρόπο ζωής.
  • Μετά την ηλικία των 60 ετών, κάντε μια εξέταση διαστολής κάθε χρόνο.
  • Βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας περιέχει πολλά πράσινα φυλλώδη λαχανικά, σπανάκι, καλαμπόκι, πορτοκάλια, αυγά, κίτρινα καρότα.