add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

MEDONE - Δωρεάν αποστολή (για παραγγελίες άνω των €30)

Βελονισμός & Απώλεια βάρους: Μάθε πώς να αποκτήσεις το ιδανικό σώμα!

Βελονισμός & Απώλεια βάρους: Μάθε πώς να αποκτήσεις το ιδανικό σώμα!

Η τελειότητα μπορεί να μοιάζει με άπιαστο όνειρο, έλα όμως που δεν είναι. Αν έχετε ονειρευτεί ένα σώμα στα ιδανικά κιλά, αυτό το άρθρο…σας ενδιαφέρει, γιατί ο βελονισμός, ως μία παραδοσιακή θεραπευτική τέχνη με ρίζες στην Κίνα, κερδίζει έδαφος ως εναλλακτική μέθοδος για την απώλεια βάρους.

Γνωρίζετε πού βασίζεται η θεραπεία; Στην τοποθέτηση λεπτών, αποστειρωμένων βελονών σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, δηλαδή στα λεγόμενα «βελονιστικά σημεία».

Τα 1 + 3 οφέλη του βελονισμού:

Ρυθμίζει την όρεξη: Μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο και να ρυθμίσει ορμόνες που σχετίζονται με την όρεξη, όπως τη λεπτίνη και την γκρελίνη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της όρεξης και του αισθήματος πείνας, διευκολύνοντας τον έλεγχο των μερίδων και την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών.

Αλλάζει τον μεταβολισμό: Μπορεί να δώσει ώθηση στον μεταβολισμό, αυξάνοντας την καύση θερμίδων και ενισχύοντας την απώλεια λίπους.

Μειώνει το άγχος: Το χρόνιο άγχος μπορεί να οδηγήσει σε ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές και αύξηση βάρους. Ο βελονισμός, με τις αγχολυτικές του ιδιότητες, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του άγχους, δημιουργώντας ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για την απώλεια βάρους.

Βελτιώνει την ποιότητα ύπνου: Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία και την απώλεια βάρους. Ο βελονισμός μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου, αντιμετωπίζοντας προβλήματα, όπως είναι η αϋπνία και ο διακοπτόμενος ύπνος.

Πώς γίνεται η θεραπεία;

Η θεραπεία βελονισμού για την απώλεια βάρους πραγματοποιείται από εξειδικευμένους βελονιστές. Ο βελονιστής θα αξιολογήσει το ιστορικό, τις διατροφικές συνήθειες και τον σωματότυπο. Επίσης, θα σχεδιάσει ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο.

Πόσο αποτελεσματικός είναι ο βελονισμός;

Αν και δεν αποτελεί «μαγική» λύση για την απώλεια βάρους, μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να αποτελέσει μια χρήσιμη προσθήκη σ’ ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης. Ο βελονισμός μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος με ασφαλή και σταθερό τρόπο, ενώ παράλληλα βελτιώνει τη συνολική υγεία και ευεξία σας.

Είναι ασφαλής;

Όταν πραγματοποιείται από εξειδικευμένο και έμπειρο βελονιστή, θεωρείται ασφαλής θεραπεία. Ορισμένες πιθανές παρενέργειες, όπως ο ήπιος πόνος ή ο ερεθισμός στα σημεία βελονισμού, συνήθως είναι παροδικές.

Εάν σκέφτεστε να δοκιμάσετε βελονισμό για την απώλεια βάρους, βεβαιωθείτε ότι θα απευθυνθείτε σ’ έναν εξειδικευμένο βελονιστή με εμπειρία στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Συμπέρασμα…

Ο βελονισμός μπορεί να αποτελέσει μια χρήσιμη συμπληρωματική θεραπεία για την απώλεια βάρους, σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή και τακτική άσκηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Mediself Beauty Care by Tasos Kefalas

Ιατρείο Θεραπείας Ανακούφισης Πόνου Λέιζερ και Βελονισμού

Δρ. Τάσος Κεφάλας - Γενικός Παθολόγος Αναισθησιολόγος Βελονιστής

Website: mediselfbeautycare.com

Υγεία, Ομορφιά, Ευεξία
Ανακαλύψτε το blog μας