add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

MEDONE - Δωρεάν αποστολή (για παραγγελίες άνω των €30)

body hydrationdry skinhealthy skinhyaluronic acidhydrationmoisturizenaturelearehydrationwaterwater importance

Δερματική ενυδάτωση

Δερματική ενυδάτωση

Δερματική ενυδάτωση απλά σημαίνει αύξηση του νερού στα κύτταρα του δέρματος. Το ενυδατωμένο δέρμα είναι απαλό, μαλακό και λαμπερό. Το νερό διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της λαμπερότητας και υγείας του δέρματος. Η ενίσχυση του υδατικού περιεχομένου στο δέρμα επιτυγχάνεται με δύο τρόπους. Με ενυδάτωση και υγραντική ενίσχυση.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενυδάτωσης και ύγρανσης;

  1. Ενυδάτωση (hydration) σημαίνει ενίσχυση της ικανότητας του νερού να διεισδύει στα δερματικά κύτταρα βοηθώντας τα, παράλληλα, να απορροφούν θρεπτικά συστατικά.
  2. Ύγρανση (moisturizing), σημαίνει να εμποδίζεται η απώλεια νερού από την επιφάνεια του δέρματος.

Τόσο τα ενυδατικά (hydrators), όσο και τα υγραντικά (moisturizers), βοηθούν στην ενίσχυση του υδατικού περιεχομένου του δέρματος, δηλαδή  βοηθούν το δέρμα να μη ξηραίνεται. Διαφέρουν, όμως, στον τρόπο που το πετυχαίνουν.

Ενυδατικά προϊόντα (hydrators):

Προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ παρέχουν την απαιτούμενη υγρασία στο δέρμα ενώ παράλληλα αυξάνουν την ποσότητα νερού στους ιστούς.

Το υαλουρονικό οξύ αποτρέπει την καταστροφή του κολλαγόνου, ενώ παράλληλα ευνοεί την αναδόμηση νέων ινών του κολλαγόνου. Η παραγωγή υαλουρονικού οξέος, όπως και επίσης κολλαγόνου και ελαστίνης αντίστοιχα, μειώνεται σημαντικά με την γήρανση.

Το αποτέλεσμα είναι το λίγο υαλουρονικό οξύ που παράγεται να μην αρκεί να συγκρατήσει την απαιτούμενη υγρασία στο δέρμα. Σαν αποτέλεσμα το δέρμα σταδιακά χάνει τη λάμψη του και δημιουργούνται βαθιές ρυτίδες.

Υγραντικά προϊόντα (moisturisers):

Τέτοια προϊόντα είναι τα φυσικά λάδια τα οποία εγκλωβίζουν την υγρασία κάτω από το δέρμα και υποκαθιστούν τα φυσικά λίπη του δέρματος.  Τέτοια είναι το έλαιο Argan, το έλαιο καρύδας, το έλαιο από κουκούτσι φραγκόσυκου, το ελαιόλαδο, το αμυγδαλέλαιο, το λάδι καλέντουλας, το καστορέλαιο, το έλαιο αβοκάντο, το βούτυρο καριτέ (shea butter), το βούτυρο κακάο, το λάδι Jojoba και αρκετά άλλα.

Τι να επιλέξετε για το δέρμα σας;

Το ανθρώπινο δέρμα περιέχει φυσικό λιπαντικό για προστασία από την αφυδάτωση. Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό και ξεφυλλίζει, τότε αυτό είναι ένδειξη ότι η φυσική του λίπανση είναι ανεπαρκής, καθιστώντας το ευάλωτο στην αφυδάτωση.

Το ιδανικότερο είναι ο συνδυασμός και των δύο προϊόντων για μεγιστοποίηση του αποτελέσματος.  Επιλέξετε προϊόντα, τα οποία περιέχουν ενυδατικές ουσίες οι οποίες δεσμεύουν το νερό στην επιφάνεια του δέρματος μέχρι να το απορροφήσει το δέρμα, ή υγραντικά προϊόντα, τα οποία εγκλωβίζουν το νερό κάτω από το δέρμα και δεν το αφήνουν να εξατμιστεί.

Επιλέξετε από τη μεγάλη γκάμα προϊόντων μας - Naturelea 

Υγεία, Ομορφιά, Ευεξία
Ανακαλύψτε το blog μας