add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

MEDONE - Δωρεάν αποστολή (για παραγγελίες άνω των €30)

Είσαι άνδρας; Προστάτεψε...τον προστάτη σου!

Είσαι άνδρας; Προστάτεψε...τον προστάτη σου!

Είναι το «κάστανο» που βασανίζει ένα μεγάλο ποσοστό του ανδρικού πληθυσμού. Πολλοί άνδρες δεν ξέρουν καν πού βρίσκεται, κι όμως η σημασία του είναι μεγάλη! Ο λόγος φυσικά για τον προστάτη! Τι είναι, λοιπόν, ο προστάτης; Είναι ένας μικρός αδένας που βρίσκεται μόνο στους άνδρες. Έχει σχήμα και μέγεθος κάστανου και βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη, περιβάλλοντας την αρχή της ουρήθρας.

Ο ρόλος του είναι διπλός. Αφενός, παράγει ένα υγρό που αναμιγνύεται με το σπέρμα και βοηθά στη διατήρηση της ζωτικότητας των σπερματοζωαρίων. Αφετέρου σημαντική είναι η συμβολή του στην εκσπερμάτωση, μιας και το υγρό που παράγει αποτελεί σημαντικό μέρος του σπερματικού υγρού.
Παρά τον σημαντικό ρόλο στην αναπαραγωγική λειτουργία του άνδρα, ο προστάτης, όπως κάθε όργανο του ανθρώπινου σώματος, μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα. Τα δύο συνηθέστερα προβλήματα που εμφανίζονται είναι τα εξής:


• Καλοήθη υπερπλασία του προστάτη (ΚΥΠ): Πρόκειται για μια αύξηση του μεγέθους του, γεγονός που συχνά συνοδεύεται από συμπτώματα, όπως δυσκολία στην ούρηση, συχνουρία και αίσθημα ατελούς κένωσης της ουροδόχου κύστης.
• Καρκίνος του προστάτη: Είναι ένας κακοήθης όγκος που αναπτύσσεται στον προστάτη.

7+3 συμπτώματα για να ελέγξεις τον προστάτη σου


Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα:
o Δυσκολία στην ούρηση
o Συχνουρία, ιδιαίτερα νυχτερινή
o Αδύναμη ροή ούρων
o Αίσθημα ατελούς κένωσης
o Αίμα στα ούρα ή το σπέρμα
o Πόνος στη λεκάνη, τη μέση ή τα οστά
o Στυτική δυσλειτουργία


Συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν προχωρημένο στάδιο:
o Απώλεια βάρους
o Κόπωση
o Απώλεια όρεξης


Ξέρουμε τι θα ρωτήσεις! «Πότε πρέπει να επισκεφθώ τον γιατρό; Να ξεκινήσω να ανησυχώ;». Ξέρεις τι λένε, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση. Για αυτό η τακτική εξέταση είναι σημαντική, ειδικά αν είσαι άνδρας από πενήντα ετών και άνω.


Eίναι σημαντικό οι άνδρες να ενημερώνονται για τα συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν προβλήματα στον προστάτη και να επισκέπτονται τακτικά τον ουρολόγο τους για προληπτικό έλεγχο. Μην το καθυστερείς άλλο! Κάλεσε τον ουρολόγο σου και προστάτεψε τον προστάτη σου!


Πηγή: https://bouzalas.gr/prostatis-o-adenas-poy-vasanizei-toys-andres/