add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

MEDONE - Δωρεάν αποστολή (για παραγγελίες άνω των €30)

allergycoughingitchy eyesitchy nosemedication allergiesrunny nosesneezingsummersummer allergysummer monthssymptomswatery eyes

Εποχικές αλλεργίες : 7 σημάδια ότι είναι πιο σοβαρές απ’ ό,τι νομίζετε

Εποχικές αλλεργίες : 7 σημάδια ότι είναι πιο σοβαρές απ’ ό,τι νομίζετε
Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει και ο αέρας γεμίζει με γύρη, η μύτη αρχίζει να τρέχει, τα μάτια δακρύζουν και νιώθετε πίεση στα ζυγωματικά, γύρω από τα μάτια και πίσω από τη μύτη.

Πολλοί άνθρωποι αποδίδουν τα συμπτώματα σε αλλεργίες, ενώ μπορεί να οφείλονται σε σοβαρότερες καταστάσεις.Εάν τα αντιαλλεργικά φάρμακα δεν οδηγούν σε υποχώρηση των συμπτωμάτων, πρέπει να ζητήσετε από τον γιατρό σας να επανεκτιμήσει την κατάσταση.

Δείτε τα σημάδια που πρέπει να προσέξετε:

 

1) Διαυγές υγρό από το ένα ρουθούνι

Εάν παρατηρήσετε καταρροή μόνο από το ένα ρουθούνι και το υγρό είναι διαυγές, ειδικά αν αυτό συμβαίνει όταν γέρνετε το κεφάλι προς τα εμπρός, είναι πιθανό να πρόκειται για Ρινόρροια Εγκεφαλονωτιαίου Υγρού.
Πρόκειται για μία κατάσταση που δείχνει ότι υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ της εγκεφαλικής και της ρινικής κοιλότητας. Είναι δυνητικά επικίνδυνο για τη ζωή αφού μπορεί να εισέλθουν μικρόβια στην εγκεφαλική κοιλότητα και να προκαλέσουν μηνιγγίτιδα με ολέθριες συνέπειες.

 

2) Πόνος στα μάγουλα και πράσινες βλεννώδεις εκκρίσεις

Εάν έχετε πόνο στα μάγουλα και ειδικά στη μία πλευρά του προσώπου ή στην περιοχή κάτω από τα μάτια σε συνδυασμό με πράσινες βλεννώδεις εκκρίσεις, είναι πιθανό να έχετε λοίμωξη. Ο πόνος μπορεί επίσης να αντανακλά στο μέτωπο.

3) Ξεκινήσατε πρόσφατα ένα νέο φάρμακο

Κάποια φάρμακα προκαλούν συμπτώματα που μιμούνται τις αλλεργίες. Τέτοια είναι κάποια φάρμακα για την καρδιά, όπως οι βήτα αναστολείς, που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ρινική συμφόρηση. Κάποια αντισυλληπτικά, αλλά και η εγκυμοσύνη, μπορεί επίσης να προκαλούν ρινικά συμπτώματα.

 

4) Απώλεια οσμής και γεύσης

Η ρινική συμφόρηση που οφείλεται σε αλλεργία, συνήθως δεν οδηγεί σε απώλεια γεύσης και οσμής. Όταν κάποιος παρατηρεί απώλεια αυτών των αισθήσεων, είναι πιθανό να έχει ρινικούς πολύποδες. Σε κάποιες περιπτώσεις οι πολύποδες απαιτούν χειρουργική αφαίρεση. Η ρινική συμφόρηση μπορεί επίσης να οφείλεται σε στραβό διάφραγμα, το οποίο αναγκάζει το άτομο να αναπνέει από το στόμα. Αυτό προκαλεί δυσφορία, ξηρή, μπουκωμένη ή και τελείως βουλωμένη μύτη, ροχαλητό και συχνές φλεγμονές, όπως ρινίτιδα, ιγμορίτιδα, φαρυγγίτιδα, λαρυγγίτιδα, ωτίτιδα. 

5) Πόνος ή πίεση στο πρόσωπο

Ο πόνος στα μάγουλα και οι χρωματιστές βλεννώδεις εκκρίσεις από τη μύτη μπορεί να είναι σύμπτωμα παραρρινοκολπίτιδας, δηλαδή φλεγμονής των παραρρίνιων κόλπων που εκδηλώνεται με μια ιογενή, βακτηριακή ή μυκητιασική λοίμωξη. Όταν φράσσονται τα στόμια των κόλπων ή συσσωρεύεται πολύ βλέννα, βακτήρια και άλλα μικρόβια μπορούν να αναπτυχθούν ευκολότερα.

 

6) Χρόνια εξανθήματα

Πολλοί άνθρωποι που έχουν χρόνια εξανθήματα στο δέρμα, πιστεύουν ότι οφείλονται σε αλλεργίες. Εξανθήματα που διαρκούν πάνω από 6 εβδομάδες, τις περισσότερες φορές δεν οφείλονται σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως οι αλλεργίες, αλλά σε κάποιο πρόβλημα του θυρεοειδούς ή του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

7) Πονοκέφαλοι

Οι αλλεργίες μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους που οφείλονται στην πίεση στις ρινικές κοιλότητες. Ένας πονοκέφαλος όμως που εκδηλώνεται ξαφνικά ή είναι τόσο έντονος ώστε να σας ξυπνήσει ή να προκαλέσει ναυτία, χρήσει επείγουσας διερεύνησης. Μπορεί να οφείλεται σε κάποιο όγκο, σε εγκεφαλικό επεισόδιο ή σε ανεύρυσμα.

Υγεία, Ομορφιά, Ευεξία
Ανακαλύψτε το blog μας