add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

MEDONE - Δωρεάν αποστολή (για παραγγελίες άνω των €30)

coffeecoffee mythscoffee truthsmythstruths

Μύθοι και αλήθειες για την καφεΐνη

Μύθοι και αλήθειες για την καφεΐνη

Κύριο συστατικό του καφέ είναι η καφεΐνη .Είναι μια ουσία που διεγείρει τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου.

Η καφεΐνη είναι εθιστική

Υπάρχει μια μορφή εθισμού στην καφεΐνη, όχι όμως όπως στην νικοτίνη. Ωστόσο, η συνήθης κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες ενέργειες. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, κόπωση, δυσκολία συγκέντρωσης, ναυτία, και πόνος στους μυς.

Ποια είναι η «Μέτρια» κατανάλωση καφεΐνης ανά ημέρα για τους περισσότερους ενήλικες;

Μεταξύ 200 mg και 300 mg καφεΐνης, ανά ημέρα. Αυτό είναι το ποσό που αντιστοιχεί σε δύο έως τρία φλιτζάνια καφέ, θεωρείται δε μια μέτρια ποσότητα, ασφαλής για τους περισσότερους ενήλικες.

Η μέτρια κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για τις παρακάτω παθήσεις : 

Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για το διαβήτη, τη χολολιθίαση, τη νόσο του Πάρκινσον, καθώς και ηπατικές νόσους. Παρά τις μελέτες αυτές, όμως, οι ιατροί δεν συνιστούν την κατανάλωση καφεΐνης, ως μέσο για τη μείωση των κινδύνων των παραπάνω νόσων.

Οι μητέρες μπορούν να μεταφέρουν την καφεΐνη στα μωρά τους με το μητρικό γάλα;

Τα μωρά, μπορούν να πάρουν πραγματικά μια ποσότητα καφεΐνης, από το γάλα της μητέρας τους. Ωστόσο, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, «Ένα φλιτζάνι καφέ το πρωί δεν είναι πιθανό να βλάψει το μωρό σας, αλλά η υπερβολική καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, όπως η νευρικότητα, ευερεθιστότητα, και διαταραχές ύπνου.»

Πόσο χρόνο διαρκούν τα αποτελέσματα της καφεΐνης : 

Χρειάζονται 5 έως 6 ώρες, για τον ανθρώπινο οργανισμό, να εξάλειψη, μόνο το μισό της ποσότητος καφεΐνης από ένα φλιτζάνι καφέ. Αυτός είναι ο λόγος που ένα φλιτζάνι καφέ το απόγευμα, μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο μας. Σε ανθρώπους που είναι πιο ευαίσθητοι στην καφεΐνη, τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν ακόμα περισσότερο.

Η καφεΐνη μπορεί να μας βοηθήσει όταν είμαστε σε κατάσταση μέθης : 

Σε αντίθεση με την δημοφιλή πεποίθηση, η καφεΐνη δεν θα βοηθήσει όποιον είναι σε κατάσταση μέθης να γίνει νηφάλιος.

Η υπερβολική δόση καφεΐνης μπορεί να μας σκοτώσει!

Οι θάνατοι από υπερβολική δόση καφεΐνης είναι σπάνιοι. Μπορούν να προκληθούν από σπασμούς ή καρδιακή αρρυθμία. Η ποσότητα της καφεΐνης που θεωρείται υπερβολική δόση ποικίλλει ανάλογα με την ποσότητα, την ηλικία και το φύλο ενός ατόμου, αλλά σε γενικές γραμμές, δόσεις μεγαλύτερες των 10 γραμμαρίων μπορεί να αποβούν μοιραίες σε ενήλικες. Ένα τυπικό φλιτζάνι καφέ έχει περίπου 115 mg καφεΐνης, έτσι θα πρέπει να πίνουν περισσότερο από 85 φλιτζάνια για να καταναλώσουν 10 γραμμάρια.

Συμπερασματικά 2 έως 3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα καλό θα μας κάνει..!

Υγεία, Ομορφιά, Ευεξία
Ανακαλύψτε το blog μας