add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

MEDONE - Δωρεάν αποστολή (για παραγγελίες άνω των €30)

Νέα μαμά και Τριχόπτωση

Νέα μαμά και Τριχόπτωση

Επιλόχεια τριχόπτωση;

Μάθε τα πάντα και… αντιμετώπισέ την!

Δεν είναι μυστικό ότι τα μαλλιά -ειδικά σε εμάς τις γυναίκες- είναι σύμβολο δύναμης, υγείας και ομορφιάς. Το άλλο, το ξέρεις; Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα μαλλιά γίνονται πιο πυκνά και στιλπνά!
Μετά τον τοκετό, όμως, πολλές γυναίκες παρατηρούν ότι αρχίζουν να αραιώνουν και να πέφτουν. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται επιλόχεια τριχόπτωση και παρόλο που ακούγεται ανησυχητικό, είναι απολύτως φυσιολογικό και παροδικό.

Γιατί συμβαίνει; Βρήκαμε τις απαντήσεις! 

Κατά μέσο όρο ένας άνθρωπος χάνει γύρω στις 50-100 τρίχες την ημέρα. Τι γίνεται όμως κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης; Τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων και άλλων ορμονών, όπως η προγεστερόνη και η οξυτοκίνη, μειώνουν ή επιβραδύνουν τον φυσιολογικό ρυθμό της τριχόπτωσης, κάνοντας έτσι τα μαλλιά πιο πλούσια.
Μετά τη γέννα όμως, πώς κυλάει το θέμα; Οι ορμόνες της κύησης πέφτουν απότομα, ενώ αυξάνεται η τεστοστερόνη που προκαλεί τριχόπτωση, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των γυναικών να χάνει περίπου 200-300 τρίχες την ημέρα -συχνά μέχρι και τα πρώτα γενέθλια του μωρού της. Μην πανικοβάλλεσαι όμως, αφού για όλα υπάρχει… και μία και δύο και περισσότερες λύσεις!

Τι μπορείς να κάνεις; Χαμογέλα, γιατί ανακαλύψαμε όλα τα μυστικά!

Μαζί με όλες αυτές τις ορμονικές διαταραχές που συνοδεύουν τη μητρότητα, έρχεται η κούραση και η αϋπνία που αυξάνουν την τριχόπτωση μετά τον τοκετό. Γι’ αυτό το λόγο, περιόρισε το στρες και προσπάθησε να ξεκουράζεσαι όσο πιο πολύ γίνεται. Άσε το παιδάκι να περάσει κι άλλο χρόνο μαζί με τον μπαμπά του και κοιμήσου μερικές ώρες παραπάνω. Κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο με αιθέρια έλαια, δοκίμασε μία ήπια μορφή άσκησης ή αντάλλαξε μερικά λόγια με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο! Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν, θα το δεις…

Μην παραμελείς τη διατροφή σου! Βεβαιώσου ότι είναι πλούσια σε τροφές που περιέχουν φυτικά έλαια, όπως τα δημητριακά, το ελαιόλαδο και οι ξηροί καρποί, καθώς και αντιοξειδωτικά, που εμπεριέχονται στις γλυκοπατάτες και τη μαύρη σοκολάτα. Αν θες μεγαλύτερη ενίσχυση, συμβουλεύσου πρώτα τον γιατρό σου γιατί ίσως να χρειάζεσαι συμπληρώματα βιταμινών που περιέχουν βιοτίνη, ψευδάργυρο, κυστίνη και βιταμίνες B, C, E, D που βάζουν φρένο στην τριχόπτωση.
Κι επειδή ξέρουμε ότι σου αρέσει να περιποιείσαι τον εαυτό σου, πες ναι σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών, αφού προηγουμένως συμβουλευτείς τον δερματολόγο ή τον φαρμακοποιό σου.

Έλα, μην αγχώνεσαι, όλα καλά θα πάνε! Ήδη είσαι μία πανέμορφη μαμά με το μωράκι στην αγκαλιά σου…

Βρείτε ό,τι χρειάζεστε εδώ