add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

MEDONE - Δωρεάν αποστολή (για παραγγελίες άνω των €30)

Φθινόπωρο και Γρίπη: Προστατεύσου… σου έχουμε στρατηγική!

Φθινόπωρο και Γρίπη: Προστατεύσου… σου έχουμε στρατηγική!

Η εποχή της γρίπης έφτασε και, μαζί της, φέρνει την επιτακτική ανάγκη για προσεκτική προετοιμασία και προληπτικά μέτρα. Μην ταράζεσαι, όμως, σου έχουμε νέα…

Η γρίπη μπορεί να πλήξει οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την κατάσταση υγείας. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να προστατέψεις τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου με μερικές απλές, αλλά αποτελεσματικές στρατηγικές. Αν ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές, θα παραμείνεις υγιής και θα ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο να αρρωστήσεις.

Εμβολιασμός: Η πρώτη γραμμή άμυνας

Ο εμβολιασμός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προλάβεις τη γρίπη. Είναι σημαντικό να εμβολιαστείς νωρίς, πριν ξεκινήσει η περίοδος της γρίπης, έτσι ώστε να προσφέρεις στον Οργανισμό σου την καλύτερη δυνατή προστασία. Αν έχεις υποκείμενες παθήσεις ή οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με το εμβόλιο, είναι προτιμότερο να συμβουλευτείς τον γιατρό σου για περισσότερες πληροφορίες.

Έξυπνες συνήθειες: Η καθημερινή φροντίδα

Είναι το «κλειδί» για την πρόληψη. Πλένε τα χέρια σου συχνά με σαπούνι και νερό ή χρησιμοποίησε αντισηπτικό, καθώς αυτό μπορεί να συμβάλει στην αποτροπή της διάδοσης των μικροβίων. Όταν βήχεις ή φτερνίζεσαι, κάλυψε το στόμα και τη μύτη σου με ένα χαρτομάντιλο, διασφαλίζοντας ότι οι γύρω σου δεν εκτίθενται στον ιό. Απόφυγε τη στενή επαφή με άτομα που έχουν συμπτώματα γρίπης και φρόντισε να μείνεις σπίτι όταν είσαι άρρωστος/η.

Η δύναμη του ύπνου και της σωστής διατροφής

Η καλή υγεία απαιτεί ξεκούραση και σωστή διατροφή. Φρόντισε να κοιμάσαι αρκετά, καθώς ένα καλά ξεκούραστο ανοσοποιητικό σύστημα είναι καλύτερα εξοπλισμένο για να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις. Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνες, θα σου προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να παραμείνεις δυνατός/ή και υγιής.

Καθαριότητα και αερισμός χώρου

Είναι σημαντικό να καθαρίζεις και να απολυμαίνεις τις επιφάνειες στο σπίτι σου. Εστίασε σε συχνά χρησιμοποιούμενες επιφάνειες, όπως πόμολα, διακόπτες και πληκτρολόγια. Μην ξεχνάς να αερίζεις τα δωμάτιά σου, ανοίγοντας τα παράθυρα ή χρησιμοποιώντας ανεμιστήρες για να βελτιώσεις τον αερισμό. Σε πολυσύχναστα ή κακώς αεριζόμενα μέρη, η χρήση μάσκας μπορεί να προσφέρει πρόσθετη προστασία.

Υγεία και προνοητικές αγορές

Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες μπορείς να μειώσεις σημαντικά τον κίνδυνο να προσβληθείς από τη γρίπη και να απολαύσεις μια πιο ήρεμη και γεμάτη υγεία χειμερινή περίοδο. Βρες ΕΔΩ επιλεγμένα και value for money προϊόντα ενάντια στο κρυολόγημα και τη γρίπη.