add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

MEDONE - Δωρεάν αποστολή (για παραγγελίες άνω των €30)

10 Τρόποι Για Να Έχετε Όμορφα Χέρια Και Νύχια!

10 Τρόποι Για Να Έχετε Όμορφα Χέρια Και Νύχια!

Μέρα ή νύχτα, στο σπίτι ή έξω τα χέρια σας είναι πάντα στο προσκήνιο. Οι παρακάτω απλές συμβουλές για την περιποίηση χεριών και νυχιών θα σας βοηθήσουν να τα διατηρήσετε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

1. Χρησιμοποιήστε ένα γαλακτώδες καθαριστικό χεριών

Οσο πιο δραστικό είναι ένα καθαριστικό χεριών τόσο πιο εύκολο είναι να στεγνώσει το δέρμα. Να βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε τα σαπούνια που περιέχουν την σκληρή χημική ουσία τρικλοζάν που συχνά χαρακτηρίζεται ως αντιβακτηριακή και ψάξτε για φυσικά αντιβακτηριακά συστατικά όπως ευκάλυπτος ή λάδι δέντρου τσαγιού.

2. Ποτέ μη βάζετε τα χέρια σας σε παγωμένο ή ζεστό νερό

Το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει συστολή και στη συνέχεια μια διαστολή των τριχοειδών αγγείων που οδηγεί σε ερυθρότητα, ενώ το ζεστό νερό κάνει ξηρό το δέρμα,  αφαιρώντας το σμήγμα, όπως εξηγούν οι δερματολόγοι.

3. Λιπαίνετε με έλαια

Τα έλαια είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε υγρασία στο δέρμα, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι συνιστούν τη χρήση κρέμας που περιέχει σπορέλαιο αγριάγκαθου.

4. Μάθετε να φροντίζετε τα πετσάκια

Οταν τα πετσάκια είναι σχισμένα και ξηρά, προφανώς όλο το μανικιούρ φαίνεται παλιό. Ωστόσο, αν κόψετε τα πετσάκια μπορεί να δημιουργηθεί μόλυνση και τα χέρια σας να φαίνονται χειρότερα. Δοκιμάστε απολέπιση στα χέρια σας με ένα σφουγγάρι σώματος και στη συνέχεια κόψτε μόνο τις παρωνυχίδες που μπορούν και κινούνται. Μαλακώστε τα άλλα πετσάκια σε εβδομαδιαία βάση με ειδικό εργαλείο. Στη συνέχεια, σπρώξτε τα πίσω με ειδικό στικ.

5. Ενυδατώστε μετά την απολύμανση

Αυτό είναι ένα βήμα που οι περισσότεροι δεν σκέφτονται να το κάνουν αλλά είναι πολύ σημαντικό, καθώς μεγάλες ποσότητες οινοπνεύματος μπορεί να αφυδατώσουν τα νύχια και το δέρμα κάνοντας το βερνίκι να φαίνεται φτηνό. Απλά περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το απολυμαντικό για να ενυδατώσετε.

6. Προστατέψτε με αντηλιακό

Τα χέρια σας μπορούν να αποκτήσουν ρυτίδες, εξίσου γρήγορα με το πρόσωπό σας. Ανακατέψτε τη λοσιόν σας, με ειδική λοσιόν προστασίας από τον ήλιο με δείκτη 40. Το αντηλιακό από μόνο του μπορεί να κάνει τα χέρια σας ξηρά. Για να εξομαλύνετε τα διάφορα σημεία, μπορείτε να βάλετε αντηλιακό με χαμηλότερο δείκτη προστασίας που να περιέχει εκχύλισμα μαργαρίτας.

7. Χρησιμοποιήστε αντιγηραντική κρέμα προσώπου στα χέρια μετά τα 40

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ρετινόλη, επειδή βελτιώνει την ελαστικότητα κατά τη διάρκεια του μανικιούρ.

8. Κάντε μια μάσκα χεριών

Φτιάξτε μια κρέμα από αμύγδαλα αλείψτε τα χέρια σας και στη συνέχεια τοποθετήστε τα χέρια σας σε πλαστικές σακούλες και τυλίξτε τα σε μια ζεστή πετσέτα για 5 λεπτά. Η ζέστη βοηθά τη μάσκα να διεισδύσει.

9. Πάρτε συμπληρώματα βιοτίνης

Τα συμπληρώματα βιοτίνης (ένα από μέλη του συμπλέγματος βιταμινών Β) αυξάνουν το πάχος των νυχιών και εμποδίζουν το σπάσιμο. Σύμφωνα με μελέτες, 2,4 χιλιοστόγραμμα βιοτίνης ημερησίως, για αρκετούς μήνες βοηθούν να παραμείνουν τα νύχια υγιή.

10. Αποφύγετε την αφαίρεση βερνικιού με ασετόν

Το προϊόν που όλοι οι δερματολόγοι συμφωνούν πως θα πρέπει να αποφεύγετε, αν έχετε εύθραυστα νύχια, είναι το ασετόν. Εχει αποδειχθεί ότι απογυμνώνει τα νύχια και τα κάνει εύθραυστα.

Υγεία, Ομορφιά, Ευεξία
Ανακαλύψτε το blog μας