add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

MEDONE - Δωρεάν αποστολή (για παραγγελίες άνω των €30)

Τα 5 κορυφαία οφέλη του σκόρδου για την υγεία! Φημισμένο για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.

Τα 5 κορυφαία οφέλη του σκόρδου για την υγεία! Φημισμένο για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.
Τι είναι το σκόρδο;
Το σκόρδο είναι ένα από τα παλαιότερα καλλιεργούμενα φυτά στον κόσμο και είναι ένα ανθεκτικό πολυετές φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Liliaceae. Άλλα μέλη αυτής της οικογένειας περιλαμβάνουν τα κρεμμύδια, πράσα, σχοινόπρασο και ασκαλώνια. Διακρίνονται για το πικάντικο άρωμα και τη χαρακτηριστική τους γεύση.
Ο βολβός είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο μέρος του φυτού του σκόρδου και συνήθως αποτελείται από οκτώ έως 20 μεμονωμένες σκελίδες σε σχήμα δακρύου που περικλείονται σε ένα λευκό δέρμα που μοιάζει με περγαμηνή.
5 οφέλη για την υγεία: 

1. Έχει φαρμακευτικές ιδιότητες
Μεγάλο μέρος της θεραπευτικής αναγνώρισης του σκόρδου οφείλεται σε μια δραστική ένωση που ονομάζεται αλισίνη.
2. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών
Πολλές έρευνες έχουν επικεντρωθεί στη δυνατότητα του σκόρδου να μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και να βοηθά στη διαχείριση των επιπέδων χοληστερόλης. Αρκετές μελέτες υποδεικνύουν ότι το σκόρδο κάνει τα αιμοπετάλια (τα κύτταρα που εμπλέκονται στην πήξη του αίματος) λιγότερο πιθανό να συσσωρεύονται μεταξύ τους και να συσσωρεύονται στα τοιχώματα των αρτηριών. Αυτό σημαίνει ότι το σκόρδο δρα σαν αντιπηκτικό και με αυτόν τον τρόπο μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών. Το σκόρδο μπορεί επίσης να μειώσει την αρτηριακή πίεση μέσω της ικανότητάς του να διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία, επιτρέποντας στο αίμα να ρέει πιο ελεύθερα.
3. Μπορεί να έχει αντικαρκινικές ιδιότητες
Οι θειούχες ενώσεις στο σκόρδο έχουν μελετηθεί για την ικανότητά τους να αναστέλλουν τα καρκινικά κύτταρα και να μπλοκάρουν τους όγκους.
4. Έχει αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες
Το σκόρδο έχει μακρά ιστορία χρήσης ως καταπολεμητής λοιμώξεων ενάντια σε ιούς, βακτήρια και μύκητες. Έχει αναφερθεί ως «ρωσική πενικιλλίνη» για να δηλώσει τις αντιβακτηριδιακές της ιδιότητες, η οποία για άλλη μια φορά αποδίδεται στην ένωση αλισίνη. Ορισμένες δερματικές παθήσεις, όπως τα κονδυλώματα και τα τσιμπήματα εντόμων, μπορεί επίσης να ανταποκρίνονται στο λάδι σκόρδου ή σε μια θρυμματισμένη ωμή σκελίδα σκόρδου.
5. Μπορεί να υποστηρίξει την υγεία των οστών
Μελέτες δείχνουν ότι το σκόρδο μπορεί να ελαχιστοποιήσει την οστική απώλεια αυξάνοντας τα επίπεδα οιστρογόνων. Μια μελέτη σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες βρήκε παρόμοιο αποτέλεσμα όταν καταναλώνονταν ημερήσια δόση ξηρού εκχυλίσματος σκόρδου (ισοδύναμη με 2 g ωμού σκόρδου). Μελέτες δείχνουν επίσης ότι η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να ανακουφίσει από τα φλεγμονώδη συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας.