add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

MEDONE - Δωρεάν αποστολή (για παραγγελίες άνω των €30)

Βρήκαμε #3 Μύθους γύρω από τον διαβήτη…

Βρήκαμε #3 Μύθους γύρω από τον διαβήτη…
Βρήκαμε #3 Μύθους γύρω από τον διαβήτη…
Θες να μάθεις τι αληθεύει και τι όχι;

Τα τελευταία χρόνια ο διαβήτης έχει εξελιχθεί σε σιωπηλή επιδημία στην Κύπρο. Η πλειοψηφία των περιπτώσεων πάσχει από Διαβήτη Τύπου 2, που μπορεί να μειώσει τόσο την ποιότητα όσο και το προσδόκιμο της ζωής των πασχόντων. Όμως, τα καλά νέα είναι πως με σωστή ενημέρωση και έγκαιρη πρόληψη, μπορεί κανείς να ελαττώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.

Τι πρέπει να ξέρεις, λοιπόν, για τον Διαβήτη Τύπου 2;

Μύθος #1:

Ο διαβήτης προκαλείται από την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας γλυκών.

Πραγματικότητα:

Δεν φταίνε μόνο τα γλυκά, αλλά η κακή διατροφή γενικότερα. Η εμφάνιση του διαβήτη οφείλεται στην παχυσαρκία, σε συνδυασμό με έλλειψη σωματικής άσκησης. Σε ορισμένες περιπτώσεις βάζει και η κληρονομικότητα ένα χεράκι, αλλά αν κάποιος διατηρεί καλή φυσική κατάσταση, υπάρχει περίπτωση να μην εκδηλώσει διαβήτη.

Μύθος #2:

Οι διαβητικοί δεν πρέπει να τρώνε γλυκά… ποτέ.

Πραγματικότητα:

Λίγο γλυκό δεν βλάπτει, αν φυσικά εφαρμόζεται το ρητό: «παν μέτρον άριστον»!

Μύθος #3:

Οι διαβητικοί τυφλώνονται, ακρωτηριάζονται ή παρουσιάζουν καρδιαγγειακά νοσήματα.

Πραγματικότητα:

Είναι αλήθεια ότι ο διαβήτης μπορεί να οδηγήσει σε άλλες σοβαρές ασθένειες, οι οποίες όμως μπορούν να αποφευχθούν αν ο πάσχων ρυθμίζει σωστά το σάκχαρό του, ακολουθεί σωστά τις οδηγίες του γιατρού του, αποφεύγει το κάπνισμα και προσέχει τη διατροφή και τη φυσική του κατάσταση.

Με άλλα λόγια…

Ο διαβήτης δεν χρειάζεται να εξελιχθεί σε «τρομερή» νόσο εφόσον ο ασθενής μάθει να ζει μαζί του αρμονικά, ρυθμίζοντάς τον σωστά! Η καλή ρύθμιση εξαρτάται τόσο από την φαρμακευτική αγωγή που πρέπει να ακολουθηθεί σωστά όσο κι από τον ίδιο τον πάσχοντα και το κατά πόσο φροντίζει για την σωματική άσκηση και τη δίαιτά του.

Βρείτε ό,τι χρειάζεστε εδώ

Υγεία, Ομορφιά, Ευεξία
Ανακαλύψτε το blog μας