add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

Δωρεάν αποστολή (για παραγγελίες άνω των €30)

Καλέστε μας: 22 352933

3 μύθοι που εμφανίζονται σαν τα «καλικατζαράκια» των γιορτών…

3 μύθοι που εμφανίζονται σαν τα «καλικατζαράκια» των γιορτών…

Κάποιοι μύθοι είναι διαχρονικά επίκαιροι, κάποιοι άλλοι όμως βγαίνουν από τη «ναφθαλίνη» λίγες μέρες πριν ή μετά τις γιορτές. Τώρα αυτό, είναι καλό ή κακό; Όπως και να ’χει, διατηρήστε ζεστή τη γιορτινή σας διάθεση κι αν για παράδειγμα σάς πετύχαμε σε στιγμή που δοκιμάζετε ένα πεντανόστιμο κουραμπιέ, καλέ… απολαύστε τον! Μην πιστεύετε στις φήμες που λένε πως όταν τρώτε αργά το βράδυ, τα κιλά μαζεύονται σαν «τουβλάκια» στις λιποαποθήκες. Ουψ, αποκαλύφθηκε η έναρξη των τριών μύθων;

Φορέστε γυαλιά, αφήστε τα headphones στην άκρη, γιατί ρωτήσαμε, διαβάσαμε και σας λέμε:

Δεν φταίει η νύχτα με φεγγάρι, αλλά η υπερβολική πρόσληψη θερμίδων

«Σούζι, τρως… και ψεύδεσαι και τρως». Δεν ευθύνονται οι λιγούρες αργά το βράδυ, ούτε το λαδερό γεύμα με το μπόλικο ψωμάκι, γύρω στις αργάμιση. Προσέξτε λίγο ή πολύ τη συνολική πρόσληψη θερμίδων σας, όλο το 24ωρο!

Προς Θεού, όχι για να γεμίσετε με ενοχές, αλλά για ν’ αφήσετε και λίγο τις καημένες τις σοκολατίτσες και τα πατατάκια στην ησυχία τους. 

«Το παιδί μου τρώει γλυκά» και έχει γίνει πρωταθλητής στο πήγαινε-έλα

Ελάτε, μην σκέφτεστε έτσι και μην τα βάζετε τιμωρία, επειδή λατρεύουν τα γλυκά. Προσθέστε γλυκύτητα στα λόγια σας και εξηγήστε τους γιατί πρέπει να καταναλώνουν κυρίως φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Βοηθήστε τα να αντιληφθούν με καλό τρόπο το σωστό, διότι δεν θέλετε να τα επισκεφθούν η κυρία Τερηδόνα, η παχυσαρκία ή ο διαβήτης.

Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί μόνο το 10% του εγκεφάλου του. True or False?

Παραδεχθείτε το! Όλο και σε κάποιο γιορτινό τραπέζι θα βρεθείτε και θα πέσει αυτό το σχόλιο σαν ατάκα-χιούμορ. Δεν πρόκειται απλά για μύθο, αλλά για… ανοησία μέγα τόνων.

Καμία μαγνητική ή αξονική τομογραφία δεν έχει δείξει περιοχές του εγκεφάλου που βρίσκονται σε αδράνεια.

Κι επειδή ΚΑΙ έξυπνα ΚΑΙ όμορφα σάς τα είπαμε, απολαύστε ό,τι τραβάει η ψυχή και η όρεξή σας αυτές τις γιορτινές μέρες… πάντοτε με μέτρο! Μην ξεχνάτε όμως, να συμβουλεύεστε τον προσωπικό σας γιατρό για κάθε απορία, γιατί είναι η πιο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσής σας!

Καλές γιορτές! Σας αγαπάμε πολύ…

Υγεία, Ομορφιά, Ευεξία
Ανακαλύψτε το blog μας