add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

Δωρεάν αποστολή (για παραγγελίες άνω των €30)

Καλέστε μας: 22 352933

Συνήθειες που σας Κάνουν να Αρρωσταίνετε τον Χειμώνα

Συνήθειες που σας Κάνουν να Αρρωσταίνετε τον Χειμώνα

Υπάρχουν διάφορα πράγματα που συνηθίζετε να κάνετε κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, τα οποία χωρίς να το καταλαβαίνετε βλάπτουν την υγεία σας και σας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στις ασθένειες και τα κρυολογήματα.

1.Τυλίγετε το κασκόλ σας γύρω από τη μύτη και το στόμα

Ο αέρας που εκπνέετε στο ύφασμα μετατρέπεται σε πάγο όταν βρίσκεστε σε χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ στη συνέχεια εισπνέετε τον ίδιο αέρα από τη μύτη σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στον λαιμό, στο δέρμα σας, ακόμα και βρογχίτιδα. Αν θέλετε να προφυλαχθείτε, καλύψτε μόνο το στόμα, αλλά όχι και τη μύτη σας.

2. Χρησιμοποιείτε ρινικά σπρέι άσκοπα

Τα αιμοφόρα αγγεία στενεύουν όταν κάνει πολύ κρύο. Αν χρησιμοποιήσετε ρινικά σπρέι για να ανοίξει η μύτη σας, οι ρινικές οδοί δεν θα σας προστατέψουν από τα διάφορα μικρόβια όταν είστε έξω. Αν θέλετε να αποσυμφορήσετε τη μύτη σας, απλά φυσήξτε την με ένα χαρτομάντιλο.

3. Αναπνέετε από το στόμα

Όταν αναπνέετε από το στόμα, ο αέρας δεν έχει τον χρόνο να γίνει πιο υγρός και ζεστός, επειδή δεν φιλτράρεται από τη μύτη και έτσι είναι πολύ πιθανό να ερεθιστεί γρήγορα ο λαιμός σας. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, είναι καλύτερα να αναπνέετε από τη μύτη αργά και όχι παίρνοντας βαθιές αναπνοές.

4. Βιάζεστε να επιστρέψετε σπίτι όταν νιώθετε ότι αρρωσταίνετε

Όταν αρχίζετε να νιώθετε τα πρώτα συμπτώματα ενός κρυολογήματος, είναι καλύτερα να πάτε σε ένα ζεστό μέρος για μερικά λεπτά για να ζεσταθείτε αν είστε έξω, όπως ένα κατάστημα και μόλις ζεσταθείτε να συνεχίσετε τη διαδρομή σας.

5. Φοράτε στενά ρούχα και παπούτσια

Τα στενά ρούχα και παπούτσια δεν κρατούν το κρύο μακριά, αντίθετα σας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά του. Όταν κάνει πολύ κρύο επιλέγετε ρούχα και παπούτσια, τα οποία φορώντας τα μεσολαβεί κάποιο κενό με την επιδερμίδα σας. Αυτό εμποδίζει τον ζεστό αέρα να κρυώσει γρήγορα.

6. Πίνετε ζεστά ροφήματα λίγο πριν βγείτε έξω

Τα ζεστά ροφήματα αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και είναι ιδανικά για τον χειμώνα, αλλά διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία.Έτσι, όταν βγαίνετε στο κρύο αμέσως χάνετε γρήγορα μεγάλη ποσότητα ζέστης. Αν θέλετε να πιείτε κάτι, αποφύγετε κάτι πολύ ζεστό και προτιμήστε νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

7. Κάνετε δίαιτα ενώ έχει κρύο

Ο οργανισμός για να ζεσταθεί χρειάζεται ενέργεια, διαφορετικά θα κρυώνει. Έτσι, μόλις νιώσετε ότι πεινάτε, φάτε αμέσως ένα σνακ ή πιείτε κάτι ζεστό ενώ βρίσκεστε κάπου ζεστά.

8. Ξεχνάτε την ενυδατική σας κρέμα πριν βγείτε έξω

Τον χειμώνα δε σημαίνει ότι το δέρμα σας δεν έχει ανάγκη από ενυδάτωση. Το αντίθετο μάλιστα, μιας και το ξηρό κρύο αφυδατώνει την επιδερμίδα χωρίς να το καταλαβαίνετε. Απλώνετε μια ενυδατική κρέμα μισή ώρα πριν βγείτε έξω, ενώ μην εφαρμόζετε ποτέ μάσκες προσώπου όταν έχετε σκοπό να βγείτε άμεσα έξω στο κρύο.

Υγεία, Ομορφιά, Ευεξία
Ανακαλύψτε το blog μας