add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

MEDONE - Δωρεάν αποστολή (για παραγγελίες άνω των €30)

Καρκίνος του προστάτη.Μην αγνοείς τα συμπτώματα, η έγκαιρη διάγνωση είναι σύμμαχός σου!

Καρκίνος του προστάτη.Μην αγνοείς τα συμπτώματα, η έγκαιρη διάγνωση είναι σύμμαχός σου!

Το ήξερες ότι ένας στους έξι άνδρες θα διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη σε κάποια φάση της ζωής του; Αν είσαι άνδρας, μην αρχίσεις να ιδρώνεις από τον φόβο που προκαλεί η άγνοια, αλλά ενημερώσου σωστά και κάνε την έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση… προτεραιότητές σου!

Aποχαιρέτησες τα 45 και βάλε;

Ίσως να μην το γνώριζες, αλλά η κατάλληλη ηλικία για τον προληπτικό έλεγχο είναι από τα 50 και πάνω, εκτός αν υπάρχει σχετικό ιατρικό ιστορικό στο οικογενειακό περιβάλλον. Αν ναι, τότε ο έλεγχος πρέπει να ξεκινά από την ηλικία των 40 ετών.

Συμπτώματα που πρέπει να σε βάλουν σε υποψία…

Έχεις συνέχεια το αίσθημα ότι η ουροδόχος κύστη δεν έχει αδειάσει εντελώς; Επισκέπτεσαι αρκετές φορές την τουαλέτα για ούρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας; Παρατήρησες στυτική δυσλειτουργία; Όποια αλλαγή κι αν είδες, είναι σημαντικό να μην πανικοβληθείς, αλλά να επικοινωνήσεις όσο το δυνατό πιο γρήγορα με τον γιατρό σου.

Σου μιλάμε με αριθμούς, μας ακούς;

Ορισμένα στατιστικά στοιχεία, δεν είναι για να σε τρομάζουν, αλλά για να σε βάζουν σε εγρήγορση να ενημερωθείς σωστά και ταυτόχρονα να ενθαρρύνεις τους γύρω σου να πράξουν το ίδιο.

👉  Η μέση ηλικία διάγνωσης είναι τα 68 χρόνια.

👉  Ο άνδρας έχει 33% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξει καρκίνο του προστάτη, συγκριτικά με τις πιθανότητες που έχει μία γυναίκα να αναπτύξει καρκίνο του μαστού.

👉  Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί το 20% των συνολικών καρκίνων στους άνδρες.

Υποβάλλομαι σε θεραπεία; Εάν ναι, σε ποια θεραπεία;

Δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που αναρωτήθηκε η συνεχίζει να αναρωτιέται ποια είναι η κατάλληλη/σωστή θεραπεία για την περίπτωσή του. Κι αν οι ακόλουθες ερωτήσεις σε προβληματίζουν ή στριφογυρίζουν στο μυαλό σου, δεν είναι καθόλου παράξενο:

👉  Εστιακή Θεραπεία; Χειρουργική επέμβαση; Εξωτερική ακτινοβολία; Εμφύτευση σπόρων ακτινοβολίας (βραχυθεραπεία); Ορμόνες; Χημειοθεραπεία ή μήπως η ενεργή παρακολούθηση είναι η σωστή επιλογή;

Ενημερώσου σωστά, εδώ και τώρα

Αρχικά, ενημερώσου λεπτομερώς από τον προσωπικό σου γιατρό και ακολούθησε τις οδηγίες του, πριν και μετά από κάθε εξέταση/διάγνωση.

Ενίσχυσε την άμυνα του οργανισμού σου

Η πρόσληψη της βιταμίνης D και της βιταμίνης E, καθώς και η μείωση του ποσοστού του λίπους και των κορεσμένων λιπαρών οξέων, μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου θανάτου. Ό,τι κι αν διαβάσεις όμως, ό,τι κι αν ακούσεις… πρέπει να επαληθεύεις πάντοτε κάθε πληροφορία με τον προσωπικό σου γιατρό, γιατί είναι η πιο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσής σου.

Βρείτε ό,τι χρειάζεστε εδώ