add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader

Δωρεάν αποστολή (για παραγγελίες άνω των €30)

Καλέστε μας: 22 352933

Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο

Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο

Το καλοκαίρι είναι σε πλήρη εξέλιξη. Οι φυσικές σας ανταύγειες είναι στα καλύτερά τους και η αίσθηση των ζεστών μαλλιών σας να ακουμπούν το γυμνό δέρμα σας είναι απίστευτη. Αλλά πρέπει να δώσουμε λίγη προσοχή στην περιποίηση των μαλλιών από τον ήλιο. Με παρόμοιους τρόπους με το πώς ο ήλιος μπορεί να είναι επιβλαβής για το δέρμα σας, (μαζί με τη ζέστη, την υγρασία και το νερό!) μπορεί επίσης να βλάψει τα μαλλιά σας. Ποιος είναι λοιπόν ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε τα μαλλιά από τον ήλιο;

Μπορεί ο ήλιος να βλάψει τα μαλλιά σας;
Δυστυχώς, ναι μπορεί. Και δεν είναι μόνο ο ήλιος, αλλά και οι άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο ενώ βρισκόμαστε έξω απολαμβάνοντας τον ήλιο: το θαλασσινό αλάτι, το χλωριωμένο νερό της πισίνας, η υγρασία και ο ιδρώτας συμβάλλουν σε μια καλοκαιρινή επίθεση που είναι σκληρή για τα μαλλιά μας.

Τι συμβαίνει? Το κύριο πρόβλημα με τον ήλιο και τις ηλιόλουστες ημερήσιες δραστηριότητες είναι ότι στεγνώνει πολύ. Αυτό κάνει τα μαλλιά σας πιο εύθραυστα και επιρρεπή στις σχισμένες άκρες. Το ηλιακό έγκαυμα στο τριχωτό της κεφαλής σας μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη της ρίζας. Η άμμος, η σκόνη και ο ιδρώτας μπορεί να οδηγήσουν σε πιτυρίδα.

Ωστόσο, με λίγη φροντίδα και χρόνο, μπορείτε να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο και να διασφαλίσετε ότι θα έχετε ακόμα υπέροχη κομψή λάμψη ή μπούκλες που αποφεύγουν το φριζάρισμα.

Συμβουλές περιποίησης μαλλιών από τον ήλιο

1. Χρησιμοποιήστε μια φυσική καλοκαιρινή θεραπεία
Μια εξαιρετική επιλογή που είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς φυσικούς τρόπους για να προστατέψετε τα μαλλιά από τον ήλιο και να βοηθήσετε σε οποιαδήποτε βλάβη, είναι η χρήση μιας σπιτικής μάσκας μαλλιών. Ανακατεύουμε μαζί 1 ασπράδι αυγού, 3 κουταλιές της σούπας φυσικό γιαούρτι και 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα. Καλύψτε τα μαλλιά σας με το μείγμα για περίπου μισή ώρα πριν τα ξεπλύνετε πολύ καλά. Τα αυγά είναι γεμάτα με πρωτεΐνη, συμβάλλοντας στη θρέψη των μαλλιών σας.

2. Αποφύγετε το βούρτσισμα
Όταν επιστρέφετε σπίτι από καιρό στον ήλιο, ειδικά αν σας έχει φουσκώσει η αύρα της θάλασσας, υπάρχει ένας πειρασμός να πιάσετε δουλειά με το βούρτσισμα των μαλλιών σας. Συνιστούμε στην πραγματικότητα αντί για βούρτσισμα, να επιλέξετε μια χτένα με φαρδιά δόντια. Αυτό είναι λιγότερο πιθανό να σπάσει τα μαλλιά σας καθώς τα ξεμπερδεύετε. Πηγαίνετε αργά και απαλά, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας για να διαχωρίσετε τους κόμπους όπου χρειάζεται, και θα πρέπει να είστε σε θέση να ελαχιστοποιήσετε το σπάσιμο.

3. Σκεφτείτε μια ολονύκτια θεραπεία
Οι θεραπείες μαλλιών που αφήνονται για μια νύχτα μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η βαθιά περιποίηση μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να διατηρήσετε τα μαλλιά σας πλούσια σε υγρασία και ζωηρά. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε μια ακριβή θεραπεία εάν δεν το θέλετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακτικό, απλώνοντάς το κυρίως στις ρίζες και στη συνέχεια στερεώστε τα μαλλιά σας σε μια πετσέτα όλη τη νύχτα. Μερικά μαλακτικά έρχονται με ενσωματωμένη προστασία SPF, η οποία μπορεί να είναι μια λογική επιλογή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ιδιαίτερα αν γνωρίζετε ότι θα περάσετε όλη την ημέρα δίπλα στην πισίνα ή στην παραλία.

Υγεία, Ομορφιά, Ευεξία
Ανακαλύψτε το blog μας